menu

The Deverill Chronicles: Into the Flames - Santa Montefiore (2015)

Alternatieve titel: De Vrouwen van Kasteel Deverill

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Chicklit / Historisch

448 pagina's
Eerste druk: Boekerij, Amsterdam (Nederland)

Op het ruige platteland van Ierland worden drie heel verschillende meisjes geboren: Kitty Deverill, de roodharige dochter van de kasteelheer van Deverill, Bridie Doyle, de dochter van de kokkin van het landgoed en Mable Deverill, Kitty's flamboyante Engelse nichtje. Ondanks hun onderlinge verschillen is de band die groeit tijdens hun kindertijd in de idyllische omgeving van kasteel Deverill onbreekbaar. Maar hun sprookjesachtige jeugd komt in gevaar door de dreigende onafhankelijkheidsoorlog die Ierland steeds meer in zijn greep krijgt. De drie vriendinnen worden wreed uit elkaar gehaald door een diepgaand verraad en ze worden als blaadjes op de wind verschillende kanten op gevoerd. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen.

zoeken in:
avatar van Tiany
3,5
Mooi aangenaam boek, maar het kwam wel traag op gang.
De periode tijdens de jeugdjaren van Kitty, Celia, Bridie en Jack, leest als een boek voor tieners, op een gegeven moment had ik veel zin om het boek te stoppen, maar door de vele goede reacties heb ik toch doorgebeten en daar heb ik geen spijt van, want eens de kinderen ouder én volwassenen werden werd het verhaal ook boeiender en interessanter. Er gebeurt veel in dit verhaal, romantiek, maar ook familievetes, oorlog, bedrog en verdriet.
Ik ben niet overdonderd door het verhaal, maar toch ben ik benieuwd naar het vervolg. Vooral naar het verdere leven van Bridie en Kitty.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:19 uur

geplaatst: vandaag om 12:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.