menu

Puppet on a Chain - Alistair MacLean (1969)

Alternatieve titel: Poppen aan een Touwtje

mijn stem
3,32 (11)
11 stemmen

Engels
Thriller

264 pagina's
Eerste druk: Collins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Paul Sherman moet proberen de handel in verdovende middelen tussen Engeland en Nederland stil te leggen. Zijn speurtocht in Amsterdam leidt hem naar de luxueuze hotels, oude pakhuizen, een kerk en obscure nachtclubs. Hij weet dat hij tegen een overmacht aan tegenstanders moet opboksen en dat hij de grote bazen van het syndicaat alleen maar kan opsporen door geweld met geweld te beantwoorden...

zoeken in:
3,5
Eigenlijk een vrij traditionele detective/thriller, met het leuke dat het zich afspeelt in Nederland en vnl. in Amsterdam. En net als bij James Bond is het verhaal wat 'over the top' en moet de hoofdpersoon wel heel veel ellende doorstaan. Maar MacLean heeft een prettige manier van schrijven en er zit voldoende spanning in het verhaal. Dat gekoppeld aan een aardig slot maakt het prettige lectuur voor de winteravond voor lezers die tegen een stootje kunnen. En niet verbazingwekkend dat dit boek verfilmd werd. (Maar ik heb de film niet gezien.)

Gast
geplaatst: vandaag om 18:10 uur

geplaatst: vandaag om 18:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.