menu

Junk - Melvin Burgess (1996)

Alternatieve titels: Junkies | Smack

mijn stem
3,73 (15)
15 stemmen

Engels
Jeugdboek
Autobiografische Roman / Psychologisch

288 pagina's
Eerste druk: Andersen, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De moeder van Teer is aan de drank, zijn vader slaat hem. Gemma's ouders zijn zo streng dat ze erin stikt. Ze lopen weg van huis. Eindelijk vrij! Gemma en Teer rollen van het ene feest in het andere en gebruiken steeds meer drugs. Ze kunnen immers stoppen wanneer ze willen - zéggen ze. Maar op een dag moet Teer gaan stelen om aan zijn shot te komen, en Gemma belandt in de prostitutie. Is er nog een uitweg?

zoeken in:
avatar van Gilraen
4,0
Wauw. Het zet je aan het denken, misschien goed, misschien slecht. Het geeft me respect, voor junkies, en, ook nog mogelijk, voor andere culturen. Heel mooi om te lezen en tegelijk een grote les.
Zoals men in het boek zelf zegt: Gemma's reden was niet de beste reden om weg te lopen, maar blijkbaar hoorde dat bij het verhaal.
Zeker de (nederlandse) 303 blz waard. 4*

3,5
Mooi boek voor Tieners

joostebroodje
Moest hem lezen voor school.
Aardig boek.

3,0
Mooi boek. Ik ben geen tiener/puber, maar kan het boek iedere jongere aanraden. Ook voor elke ouder(e) goed om (weer of voor het eerst) van deze wereld kennis te nemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:11 uur

geplaatst: vandaag om 22:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.