menu

Splendore - Margaret Mazzantini (2013)

Alternatieve titel: Schittering

mijn stem
3,58 (6)
6 stemmen

Italiaans
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Mondadori, Milaan (Italië)

Guido groeit op in een welgesteld gezin, zijn vriend Costantino is de zoon van de portier. Ze zijn van jongs af aan bevriend en voelen zich op een verwarrende manier tot elkaar aangetrokken. Tijdens een schoolreis naar Griekenland vindt er een eerste aarzelende toenadering tussen hen plaats, al ontkennen ze allebei hun diepere gevoelens.Daarna scheiden hun wegen en ieder begint aan een onopvallend doorsneeleven. Costantino blijft in Rome, trouwt en krijgt twee kinderen, Guido gaat in Londen wonen en trouwt met een vrouw die al een dochter heeft – maar ze blijven een moeizame affaire in stand houden, die zich veelal afspeelt in hotels rond de luchthaven van Rome.Juist als ze allebei zeker weten dat ze niet langer zonder elkaar willen leven, slaat het noodlot toe. Een onmogelijke liefde is voorbij nog voor die kon beginnen.

zoeken in:
avatar van ohboek
4,0
Heb wel bewondering voor haar vertel -en schrijfkunst, gaandeweg. Soms vervalt de schrijver naar mijn smaak wel wat teveel in allerlei details m.n. in zielenroerselen en slaat helemaal door. Ben nu wel erg benieuwd naar de inspiratie, drijfveren ten grondslag aan deze roman. Al met al een roman die een schittering weet af te geven.

avatar van Remco
2,5
Wat een prachtig en aangrijpend verhaal had kunnen zijn, wordt dat het nooit echt! Ik heb het boek continu weg moeten leggen omdat er verzadiging optrad. Ook de hoofdpersonages bleven me teveel op afstand. Nergens werd ik werkelijk geraakt.

avatar van Lalage
Alweer een Italiaans boek over jongeren dat me niet mee weet te slepen, net als Vissen voeren van Fabio Genovesi, dat ik wel uitlas maar het werd niet beter. Dit boek werd aangeraden door een paar boekbloggers en daarom stond het een paar jaar geleden al op mijn lijstje en verwachtte ik er veel van. Het taalgebruik is af en toe poëtisch, maar niet op een manier die mij aanspreekt. Het lukt me ook niet goed om me in de hoofdpersoon in te leven. Ik besluit om deze keer niet door te zetten en na 40 bladzijden leg ik het boek weg.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:20 uur

geplaatst: vandaag om 19:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.