menu

Quarter to Midnight: Fifteen Tales of Horror and Suspense - Darcy Coates (2015)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Griezel

312 pagina's
Eerste druk: Candlebreak, New York (Verenigde Staten)

"Crypt": In 1965 verdween een kind terwijl hij en zijn broer een in onbruik geraakt kerkhof verkenden. Het broertje houdt vol dat het geen ongeluk was en dat er iets duisters en gevaarlijks in de crypte loerde. Meer dan vijftig jaar later staat Sarah voor de hekken van het kerkhof, vastbesloten het oude mysterie op te lossen. "Whose Woods There Are": Er is heel veel veranderd bij Morrow Woods sinds Anna er de laatste keer was. Er is een hek omheen gezet, de parkeerplaats is gesloten en de bomen hebben diepe krassen, bijna alsof ze aangevallen zijn. "The Mallory Haunting": Een paranormaal onderzoeker wordt gevraagd de vreemde gebeurtenissen in een huis in een buitenwijk te onderzoeken. "Crawlspace": Als Erica een deur vindt die verborgen is achter het behang van haar nieuwe slaapkamer, neemt ze aan dat het een kleine kruipruimte is. Niks bijzonders, behalve dan het klopgeluid dat ze 's nachts hoort. "Station 331": Drie vrouwen die op een afgelegen maanstation werken, voeren een routine patrouille uit als ze een onbekende buitenaardse levensvorm vinden. In plaats van backup te vragen aan hun thuisplaneet besluiten het zelf af te handelen, met verschrikkelijke consequenties... De andere verhalen zijn Lights Out, Mirror Man, Cutty Street Lamp, The Mannequin, Dead Call, Lucy, Sub Basement, The Watcher, Hitchhiker en Mannering House.

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Deze verhalen zijn ook verdeeld toegevoegd aan de latere uitgaves van de wat langere verhalen, zoals 'The Haunting of Gillespie House', 'The Folcroft Ghosts' en 'Dead Lake', en door de lengte hebben ze iets meer te vertellen als de zeer korte verhalen uit 'Small Horrors'. Hierdoor gebeurt er wat meer en heeft de schrijfster meer tijd om een sfeertje neer te zetten. 'Lights Out' en 'The Mannequin' hebben datgene tot onderwerp wat de schrijfster zelf angst aanjaagt, namelijk etalagepoppen. Ze bekend in een nawoord een bloedhekel aan die dingen te hebben. 'Crypt' is een vampierverhaal, iets wat ik bij haar vreemd genoeg nog niet eerder ben tegen gekomen; en 'Crawlspace' moet je niet lezen als je last hebt van claustrofobie.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:17 uur

geplaatst: vandaag om 00:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.