menu

Dark Resurrection - F.G. Cottam (2015)

Alternatieve titel: The Colony II: Dark Resurrection

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

212 pagina's
Eerste druk: Ipso, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Vijf jaar na een tragische expeditie dat New Hope Island weer de krantenkoppen bezorgde, leidde de niet-meer-zo-jonge misdaadauteur Dennis Thorpe een groep schrijvers naar die afgelegen hoek van de Hebriden. De groep werd nooit meer gezien. Ruthie Gillespie, de mooie, zwaar getatoeëerde, zwaar drinkende auteur van duistere verhalen voor kinderen, had ook bij die groep moeten zijn, maar iets hield haar op het laatste moment tegen, en het duurt dan ook niet lang voordat de politie op haar deur komt kloppen. Aangezien haar ontsnapping onvermijdelijk met de zaak verbonden is, zakt Ruthie steeds dieper en dieper weg in een web van duistere magie en nog duisterder geheimen als duidelijk wordt dat de verledens van de schrijvers niet helemaal zijn wat ze lijken.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Ruthie Gillespie is een personage dat Cottam voor het eerst introduceerde als bijfiguur in de novelle 'The Going and the Rise'. Hier krijgt ze haar eerste eigen verhaal dat volgt op 'The Colony'. Ze krijgt bezoek van een jonge Schotse rechercheur dat onderzoek doet naar de verdwijning van een groepje schrijvers die een soort masterclass schrijven zouden krijgen van een gerenommeerd auteur. Aangezien Ruthie ook deel zou uitmaken van dat clubje, maar vanwege bepaalde bedenkingen besloot toch niet mee te gaan, werd haar het lot dat de anderen trof bespaard. Ze vertelt tegen de detective dat een van de redenen dat ze niet meeging was dat ze de betreffende auteur niet mocht, en dat ze het gevoel had dat er meer achter stak. Ze voorziet de detective van meer informatie over de rest van haar medeauteurs, en hij belooft haar op de hoogte te houden van de gang van zaken. Hij heeft ook contact met commandant Patrick Lassiter, een van de overlevenden van de tragedie uit deel 1. Wanneer ook de bewuste detective op het eiland verdwijnt voelen Ruthie, Patrick en de andere overlevenden van het vorige drama zich gedwongen af te reizen naar New Hope om te achterhalen wat er werkelijk gaande is op het eiland, en dit een halt toe te roepen.
Een waardige opvolger van 'The Colony' die dieper ingaat op de gruwelijke gebeurtenissen die de aanleiding waren tot het eerste deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:48 uur

geplaatst: vandaag om 19:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.