menu

The Sisters of Versailles - Sally Christie (2015)

Alternatieve titels: Zussen van Versailles | The Mistresses of Versailles 1

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch

544 pagina's
Eerste druk: Atria Books, New York (Verenigde Staten)

Begin 18e eeuw aan het hof van Lodewijk XV. De koning is na zeven jaar huwelijk zijn echtgenote beu. Er dient met spoed een maîtresse gevonden te worden. Louise, de oudste van de vijf Nestlezussen, wordt in de armen van de monarch gedirigeerd. Nog drie van haar zussen zullen in het koninklijke bed belanden. In hun gevecht om zowel liefde als macht voeren schandalen, corruptie en haat de boventoon, wat de reputatie van de Franse monarchie voor altijd zal veranderen.

zoeken in:
avatar van Tiany
4,0
Een heerlijk boek om te lezen. In de (korte) brieven van de zussen onder elkaar, die je tussendoor te lezen krijgt, voel je bij sommige vaak de jaloezie, de afgunst, weliswaar op een beleefde manier. Hoe ouder hoe harder en hatelijker sommige zussen werden, Pauline en vooral Marie-Anne zijn niet te onderschatten. Mijn sympathie ging vooral uit naar Louise. Ik vond het spijtig dat het boek uit was. Ben nu wel van plan om Versailles ooit eens een keer te bezoeken.
Ps : van dit boek heb ik de Nederlandse versie gelezen, “Zussen van Versailles”.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:33 uur

geplaatst: vandaag om 11:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.