menu

De Provincie - Jan Brokken (1984)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Streek/Familie / Thriller

172 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Frank de Roover heeft zich voorgenomen nooit meer naar zijn geboortegrond terug te keren. Tot hij een telefoontje krijgt: zijn jeugdvriend heeft zijn vroegere vlam vermoord. Waarom is Lili, het mooiste meisje van het dorp en een begaafd violiste, volgens een gruwelijk ritueel om het leven gebracht? Als Frank dat probeert uit te zoeken, ontspint zich in het dorp een klassiek noodlotsdrama. ''De provincie'' is een scherp portret van een dorpsgemeenschap vol geheimen. Vriendschap en haat, liefde en jaloezie vormen de hoofdthema’s.

zoeken in:
3,0
Het verhaal speelt zich af in dezelfde contreien als De Vergelding. Er wordt een sfeer geprobeerd te creëren van een gesloten , bekrompenen zeer religieuze samenleving en de hoofdpersonen proberen zich in eerste instantie te onttrekken aan deze verstikkende omstandigheden. Maar hoe vergaat het ze als ze eenmaal volwassen zijn? Welke keuzes hebben ze gemaakt? Zijn ze sterk genoeg?
Een interessant uitgangspunt maar de uitwerking is niet sterk genoeg. Er wordt te veel 'beschreven' in plaats van 'laten zien' waarom de mensen zijn zoals ze zijn. daardoor word je niet ver genoeg meegezogen in de sociale cultuur van dit merkwaardige dorp.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:47 uur

geplaatst: vandaag om 00:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.