menu

The Next Kennedy: A Woman's View of Robert F. Kennedy as a Prospective President - Margaret Laing (1968)

Alternatieve titel: Robert Kennedy

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie / Politiek

320 pagina's
Eerste druk: Coward-McCann, New York City (Verenigde Staten)

Robert Francis "Bobby" Kennedy (20 november 1925–6 juni 1968) was een Amerikaanse politicus, een Democratische senator van New York en een beroemde mensenrechtenactivist. Hij was de jongere broer van president John F. Kennedy en functioneerde als één van zijn raadgevers tijdens diens presidentschap. Na de dood van zijn broer werd hij raadsman voor rechter Samuel Silverman. Het is in deze periode dat Margaret Laing 3 weken het doen en laten volgde van Bobby Kennedy en zodoende een portret kon schetsen van één van de beroemdste telgen uit de Kennedy familie.

zoeken in:
avatar van metalfist
2,5
Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen weer volop in de gang zijn (al lijkt het deze keer een nogal schrijnende vertoning te gaan worden) vond ik het eens tijd om mijn voorraad presidentsboeken te verminderen. Sinds ik een aantal jaar geleden de film 'All the President's Men' had gezien was er een vonk tussen mij en het onderwerp waarop ik kocht tweedehands een aantal boeken over mensen die iets met het presidentschap van The US of A hadden te maken. Deze The Next Kennedy is dus logischerwijs één van die boeken.

Uit het voorwoord blijkt al dat deze biografie van Margaret Laing ettelijke decennia oud is, want het is geschreven ettelijke maanden voor zijn dood. In dat opzicht is het een uitermate interessant boek omdat het zich focust op een figuur die toen nog geen mythische proporties had aangenomen. Het probleem zit hem er echter in dat de schrijfstijl van Laing me niet aanstaat. Erg fragmentarisch en vooral verwarrend. In drie zinnen kan ze Robert Kennedy op verschillende manieren (Bobby, Robert, RFK, ...) aanspreken en hoewel de aandachtige lezer daar op zich nog geen problemen mee zal ondervinden, is het wel vervelend als ze dat bij de vele Kennedy telgen ook gaat doen. Zo wordt bijvoorbeeld Robert's vader soms Joe genoemd terwijl andere keren daar Robert's oudere broer mee wordt bedoeld. Soit, ik had ook een meer een biografie verwacht in de zin van een periode in het leven van, maar Laing probeert een volledig beeld te scheppen van haar onderwerp. Dat lukt niet altijd even vlot en het begin is dan ook vrij taai te noemen. Eenmaal Robert in contact komt met Jimmy Hoffa krijgt het boek wel een erg goede vaart.

Ik vermoed dat er betere biografieën te vinden zijn over Robert Kennedy. Laing levert een volgens mij vrij eerlijk beeld af van de Kennedy familie, maar de manier waarop is niet mijn kopje thee. Daar kwam dan ook nog eens bij dat ik een uiterst slordige vertaling in bezit heb. Ik heb in ieder geval meer handen nodig dan het volledige Kennedy gezin bijeen om de fouten te tellen.

2.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 04:49 uur

geplaatst: vandaag om 04:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.