menu

Het Verlies van België: De Strijd tussen de Nederlandse Koning en de Belgische Revolutionairen in 1830 - Johan Op de Beeck (2015)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Historisch / Politiek

463 pagina's
Eerste druk: Horizon, Schoten (België)

1830: koning Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het komt tot zware gevechten. De Belgische revolutionairen winnen. De Nederlandse kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen onder leiding van Louis De Potter verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen ten slotte geliquideerd worden door de monarchisten. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op. Een masterclass in politieke gevechtskunst.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Opnieuw beschikbaar als podcast: Het Verlies van België | Klara - Blijf verwonderd
In 2015 kon u bij Klara luisteren naar de reeks 'Het Verlies van België', en vanaf nu is die opnieuw beschikbaar als 5-delige podcast-reeks. U krijgt het hele verhaal te horen uit de mond van auteur en journalist Johan Op De Beeck. Na zijn boeiende Napoleon-reeks brengt hij ons nu een stuk vaderlandse geschiedenis. En iedereen met een beetje interesse voor de Belgische politiek zal hier ongetwijfeld een paar nieuwe inzichten kunnen verwerven.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:43 uur

geplaatst: vandaag om 13:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.