menu

Grief Is the Thing with Feathers - Max Porter (2015)

Alternatieve titel: Verdriet Is het Ding met Veren

mijn stem
3,15 (20)
20 stemmen

Engels
Psychologisch

128 pagina's
Eerste druk: Faber & Faber, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai - tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal.

zoeken in:
avatar van liv2
Over dit boek las ik al de meest lovende reacties.

*****

NRC recensie

avatar van thomzi50
4,0
Een erg bijzonder, fijn boek inderdaad - vooral de tweede helft overtuigde me met de korte, beeldende scènes; het zit soms tegen sentimenteel aan, maar gooit nooit over die grens heen, wat ook te maken heeft met de structuur, het wisselen van perspectief, het opvoeren van de kraai. Een absolute aanrader.

avatar van IbenDB
2,0
'Verdriet is het Ding met Veren' is een novelle/gedichtenbundel over een vader en zijn twee zonen die kampen met het verlies van hun vrouw/moeder. Omdat ze niet overweg kunnen met het verdriet komt Kraai in hun leven. Kraai helpt hen om het rouwproces te bevorderen. Dit doet hij met raadsels, botte uitspraken en zelfs met humor. In dit boek merk je de verschillende fasen in het rouwproces en hoe de personages ermee omgaan

Volledige recensie

avatar van Lalage
2,0
Ik begrijp er weinig van en het doet me ook niet zoveel, al zijn er wel mooie verhaaltjes bij.

Grief is the thing with feathers – Max Porter | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Op 19 maart bespreken we dit boek op twitter met '@leestweeps

avatar van Wickerman
2,5
Novelle die voornamelijk qua stijl opvalt. Is het een verhaal met poëtische trekjes of een bundeling gedichten die samen een verhaal vertellen? De gedachtegangen van een vader, een zoon en een kraai na het overlijden van een moeder zijn bij vlagen interessant en ontroerend. Over het algemeen is het boek iets té pretentieus.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:40 uur

geplaatst: vandaag om 09:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.