menu

En als Je Dan - Nicole Teunissen (2015)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

51 pagina's
Eerste druk: Voetnoot, Antwerpen (België)

Toegankelijke, praterige, soms prozaïsche gedichten die vol zitten met interessante beelden, scherpe overdenkingen .Teunissen schrijft haar gedichten zo dat je in eerste instantie over het ergste heen leest, alsof je ogen alleen willen blijven haken aan de fijne momenten van ironie en onderkoelde humor. Pas in tweede instantie zie je waar ze echt over gaan. Of waar je denkt dat ze over gaan.

zoeken in:
avatar van liv2
En als je dan van Nicole Teunissen is ook een debuutbundel, maar is al wat langer uit. Helaas heeft het boek nog weinig aandacht gekregen, en dat is onterecht. Teunissens toegankelijke, praterige, soms prozaïsche gedichten zitten vol interessante beelden, scherpe overdenkingen en goed te volgen associaties. Haar gedichten doen wat denken aan die van Lieke Marsman en Tjitske Jansen, en net als zij heeft deze dichter de potentie een groot publiek aan te spreken. En net als zij verdient Nicole Teunissen dat grote publiek. (Literair Nederland/Maarten Buser.)

Gast
geplaatst: vandaag om 08:37 uur

geplaatst: vandaag om 08:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.