menu

Gratitude - Oliver Sacks (2015)

Alternatieve titel: Dankbaarheid

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Autobiografisch

64 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

Sinds het bericht van zijn ziekte werkte Oliver Sacks met grote gedrevenheid verder aan de boeken die hij nog wilde afmaken. Intussen publiceerde hij een reeks essays waarin hij probeerde grip te krijgen op het verloop van zijn ziekte en de betekenis van zijn naderende dood. In' Dankbaarheid' zijn deze stukken bijeengebracht. Het is een boek dat getuigt van een grote veerkracht en menselijkheid: het laat zien hoe iemand die geconfronteerd wordt met het naderende einde toch het leven kan vieren en dankbaar kan zijn.

zoeken in:
avatar van liv2
Volgens De Standaard:

****

De essays zijn geen tearjerkers geworden, maar realistische, moedige bedenkingen van iemand die zich uiteindelijk neerlegt bij het feit dat hij geluk heeft gehad in de liefde en dat zijn werk af is. Het is een pakkend coda bij 'Onderweg'

Brillie
Volledig off-topic bijdrage verwijderd door moderator.

Als je zo blijft doorgaan beste Brillie zul je een dezer dagen wakker worden en merken dat je voorbij de bangrens terecht bent gekomen. Vooralsnog ben je vooral een kampioen pain in the arse; hoe iemand die een zeker schrijftalent bezit datzelfde talent zo te grabbel kan gooien is mij een raadsel.

Hoe het ook zij, beschouw dit als een eerste gele kaart en je weet wat de gevolgen zijn als een tweede krijgt.

avatar van liv2
Brillie

'Girl in a band' van Kim Gordon moet idd heel goed zijn. Vermits het nog niet verschenen is in vertaling werd het nog niet toegevoegd. Als jij echter een beknopte plotomschrijving kan doorgeven, of nog beter, de plotomschrijving uit het Engels even vertaalt, dan wordt het boek op de site gezet.

Wat dit echter allemaal met Oliver Sacks te maken heeft is me een volkomen raadsel. Dus ik sluit niet uit dat de rancuneuze moderator deze post zal verwijderen wegens totaal niet ter zake.

En wat je weddingschap om het inlegkruisje betreft, die heb je verloren....

avatar van eRCee
Volgens mij begrijp je het principe van deze site niet helemaal (of wil je die niet begrijpen), Brillie. Het is dus de bedoeling om het over boeken te hebben. Per boek kun je een verhaaltje kwijt over dat betreffende boek. Als je daarbij enige maatschappelijke bespiegelingen wil houden dan is dat prima, maar boekmeter is niet bedoeld om permanent je misogyne ideeën te spuien in willekeurige boektopics.

En om terug te komen bij Oliver Sacks: je zou in je houding tegenover onze moderater de titel van dit boek beter ter harte kunnen nemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:46 uur

geplaatst: vandaag om 08:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.