menu

Above the Waterfall - Ron Rash (2015)

Alternatieve titel: Boven de Waterval

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

272 pagina's
Eerste druk: Ecco, New York (Verenigde Staten)

Les is de sheriff in een door crystal meth en familiegeheimen verscheurd dorpje in de Appalachen, North Carolina. Becky is een parkwachter die getraumatiseerd is door een school shooting in haar jeugd. De twee vinden elkaar in hun diepe liefde voor dit berglandschap. Maar wanneer een mysterie rond een vergiftigde forellenbeek de kleine gemeenschap uiteenrijt, komen ze tegenover elkaar te staan en wordt hun prille band op de proef gesteld. Een roman over levens die getekend zijn door geweld en een sterke verbondenheid met de natuur.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,5
Zo! De biep had maar liefst 3 exemplaren klaar liggen, kwam mooi uit, want nu Donald Ray Pollock op de lange baan is geschoven wilde ik na Serena nog wel een portie Ron Rash. Eerst nog een nachtje Jan Wolkers die uit de dood herrijst om me verder te vertellen over ons Indie en over Lien, dan ga ik daarna dit boek lezen!

Ennuh, er liggen er nog twee bij de biep he, moet je wel snel zijn want nu weet heel boekmeter het.

avatar van Abubakari
3,5
Niet zo magistraal als Serena. Ook een compleet ander boek, veel dunner en toch iets minder bijzonder qua verhaal. Ik vond de natuurbeschrijvingen het tempo soms wat uit het verhaal halen en de vele personages haalde ik in het begin nog wel eens door elkaar. Uiteindelijk toch wel een mooi verhaal in een wederom geweldige setting. En Serena is ook wel een erg geweldig boek, dus dat dit boek er niet aan kan tippen is geen schande.

Het toeval wil trouwens dat ik met mijn volgende boek Nitro Mountain nog even in de Appalachen blijf.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:27 uur

geplaatst: vandaag om 15:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.