menu

Son of Rosemary - Ira Levin (1997)

Alternatieve titel: Rosemary's Zoon

mijn stem
2,08 (19)
19 stemmen

Engels
Thriller / Griezel

272 pagina's
Eerste druk: Dutton Adult, New York (Verenigde Staten)

Het is 9 november 1999. Kort na elven opent de patiënte op kamer 215 van verpleegtehuis Halsey- Bodein haar ogen. Een wonder, want Rosemary heeft 27 jaar in coma gelegen. Wat is er in godsnaam gebeurd? En waar is haar zoontje Andy? Het laatste dat zij zich van de dreumes herinnert is dat hij tv kijkt in de slaapkamer. Maar Andy is inmiddels drieëndertig en de alom aanbeden leider van de sekte Kinderen van God. Met zijn uitstraling propageert hij een liefdevolle boodschap van Licht en Vrede. Haar zoon Adrian Castevet, bij haar verwekt door Satan zelf, profeet van liefde en vreedzaamheid? Zou de invloed van zes 'goede' jaren met zijn eigen moeder de duistere kant van zijn persoonlijkheid hebben onderdrukt? Rosemary wil niets liever geloven, maar toch begint gaandeweg de twijfel te knagen. Want is zij werkelijk de enige die soms kleine signalen van het tegendeel ontvangt?

zoeken in:
avatar van starbright boy
0,5
Heeft de eer om het aller-, aller-, allerslechtste boek te zijn dat ik ooit heb uitgelezen. met het meest idiote en belachelijke einde ooit geschreven.

2,5
deze is niet best inderdaad.
Komt misschien doordat het 30 jaar na Rosemary's baby is geschreven ?

0,5
Nog nooit zo'n stompzinnig boek gelezen. Dit is echt het aller- allerslechtste boek ooit. Het verhaal en de plot zijn volslagen belachelijk. Om idd over het einde nog maar te zwijgen.

avatar van Grovonion2
interessante commentaren, 't is dus best om in een zeer grote boog rond dit boek heen te lopen

Boekenlezer
Nou ja zeg ietsje beter dan 0.5* maar daar is dan ook alles mee gezegd en dit is absoluut geen boek wat ik direct thuis zou willen hebben maar liever oversla en een ander boek koop.

*

avatar van PeterW
0,5
PeterW (crew)
Grovonion2 schreef:
interessante commentaren, 't is dus best om in een zeer grote boog rond dit boek heen te lopen


Inderdaad. En het ergste is dat het Rosemary's Baby naar beneden haalt.

avatar van the Cheshire cat
1,0
En zelfs het bindwerk was slecht.

avatar van PeterW
0,5
PeterW (crew)
the Cheshire cat schreef:
En zelfs het bindwerk was slecht.


Gast
geplaatst: vandaag om 15:19 uur

geplaatst: vandaag om 15:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.