menu

Crash - Niek van den Adel en Peter Smolders (2015)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Just, Meppel (Nederland)

In 2010 gaat Niek van den Adel (toen 28) zwaar onderuit met zijn motor. Het gevolg: een dwarslaesie die hem vanaf zijn borst verlamt. Bij Niek komt daar een zeldzaam extra bij: een syrinx, een holte in zijn ruggenmerg die ook zijn nog resterende lichaamsfuncties voortdurend bedreigt. Een dwarslaesie en een syrinx: die twee wens je niemand toe. Maar daar denkt Niek toch anders over. Volgens hem is dit juist de ideale combinatie voor echte doorzetters. Zijn idee: zolang er mee te leven valt, moeten we dat vooral doen. En dan ook goed! Dus is hij, vijf jaar na zijn ongeluk, getrouwd met zijn ergotherapeute, is hij vader van een tweeling, laat hij een huis bouwen, spreekt hij als coach en motivator duizenden mensen toe, leert hij topmanagers wat gastvrijheid is en worden zijn blogs 200.000 keer gelezen. Zijn motto: geluk zit niet in je benen. Geluk is een keuze.

zoeken in:
glimmerman270
Pijn alsmede angst, en meerdere emoties zijn vergankelijk. Als de pijn/angst ooit over gaat, dan zal men dit vieren als een feest. Je bent immens blij. Waarom?: Omdat je weet hoe veel leed, pijn/angst kan aanrichten. Mensen die nooit angst of pijn ervaren zullen dit UITERAARD niet vieren. Deze mensen vinden het immers heel normaal om pijnvrij/angstvrij door het leven te gaan. Iemand met een verleden van pijn/angst kan genieten van het vrij zijn hiervan, en is dus een rijker mens, aangezien ze beseffen dat het niet vanzelfsprekend is: een leven zonder pijn en angst.
Ook hebben deze mensen een heel gevecht achter de rug, en zijn door dit gevecht sterker geworden. Ze verbazen zich soms, hoeveel vechtlust ze in zich hebben. Tegenslagen hebben, of krijgen is uiteindelijk goed, daar je er sterker uitkomt. Althans, de mensen die strijdlustig zijn, en geloof me: dat zijn er vele, want je bent sterker dan je vaak denkt!. Sommige mensen die op dit moment midden in een vorm van lijden zitten, zullen denken: ' Ga toch heen, met je gezwam, dit is helemaal nergens goed voor!'. In de toekomst zal uitwijzen dat alles een reden heeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:23 uur

geplaatst: vandaag om 14:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.