menu

Meneer Van Merwijks Laatste Woord over Kunst & Cultuur: Daarna Kan Iedereen Weer Gaan Twitteren! - Jeroen van Merwijk (2011)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Kunst en Cultuur

160 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

Een pleidooi over de waarde van kunst en het kunstenaarschap. Over kunst en cultuur wordt de laatste tijd nogal ingewikkeld gedaan. En dat terwijl het vaak zo simpel is. In dit boek legt meneer Van Merwijk ons uit hoe alles in de wereld van Kunst en Cultuur in elkaar zit. Kunstenaars, museumdirecteuren, bezoekers van drag car races, tomaten en sierheesters...iedereen komt aan de beurt. In het boek wordt de strijd aangebonden tegen laffe vooroordelen en vastgeroeste meningen. Een voorbeeld: er zijn ook mensen die een cursus boetseren volgen of die wel eens een schilderij maken of soms een keer een guitig liedje schrijven of een zelfbedacht kort verhaal opsturen naar Vrij Nederland. Zijn deze mensen kunstenaars? Nee, deze mensen zijn geen kunstenaars, net zoals iemand die wel eens aan een tafel zit geen meubelmaker is en iemand die een trap oploopt geen straaljagerpiloot. De zin: "ieder mens is een kunstenaar" is dan ook net zo ongerijmd als de zin: "ieder mens is een openhartchirurg" of "ieder mens is een koningin van Nederland."

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:37 uur

geplaatst: vandaag om 22:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.