menu

Quarantaine - Wytske Versteeg (2015)

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

168 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Plastisch chirurg Tomas Augustus zit gevangen in zijn huwelijk als hij tot zijn eigen verbazing verliefd wordt op de veel jongere Maria. Voor het eerst begint hij te twijfelen aan de leugen die hij leeft, maar net nu Tomas kans ziet op een nieuw begin wordt het land lamgelegd door een dodelijke en uiterst besmettelijke ziekte. Tomas is een van de weinige overlevenden. Verscholen in zijn huis vertelt hij het verhaal van een man die een leven lang niet werd geraakt, en toen plotseling wel. 'Quarantaine' is het verhaal van een heel land op slot en van een cynicus die laat, misschien wel te laat, leert wat het betekent mens te zijn.

zoeken in:

avatar van liv2
***

Van een leeg vat weet Wytske Versteeg een intrigerend personage te maken. In sardonisch proza toont ze een ongemakkelijke waarheid over onze samenleving.


Volkskrant recensie

avatar van Raspoetin
Boeken over epidemieën: hamstergedrag is niets nieuws, net zomin als paniekverhalen - NRC Een quarantaine is een proefopstelling voor menselijk gedrag, waarin harteloos egoïsme en extreem altruïsme naast elkaar bestaan. Dat is de constatering van Wytske Versteeg, die literatuur las over ontwrichtende epidemieën.

avatar van Abubakari
De hele godganse dag doodgegooid worden met corona feiten en fabels en er dan ook nog boeken over lezen, ik bedank.
Sowieso heb ik de infokraan dicht gedraaid, bevalt me uitstekend, beperk me tot teletekst, dat is voldoende. Facebook heb ik niet, Twitter volg ik alleen grappige mensen, scheelt een hoop.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:32 uur

geplaatst: vandaag om 09:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.