menu

Kater - Margje Woodrow (2015)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Thriller

208 pagina's
Eerste druk: Gottmer, Haarlem (Nederland)

Wanneer haar oppasfamilie op vakantie gaat, mag de 16-jarige Teddy twee weken op hun huis passen. Haar hockeyvriendin Chloë haalt haar over om een groot feest te geven. De dag erna heeft iedereen een flinke kater - van de drank, maar ook van de ravage die ze hebben aangericht. Dan volgt het vreselijke bericht dat Chloë levenloos is aangetroffen. Wie had het op Chloë voorzien, en waarom? Langzaam wordt duidelijk dat de hockeyvrienden niemand kunnen vertrouwen - zelfs elkaar niet.

zoeken in:
Sharon
Kater is een razend spannende jeugdthriller uit de serie ‘Politie niet betreden’. Dit boek is geschreven door Margje Woodrow.

De 16 jarige Teddy mag twee weken op het huis passen van haar oppasfamilie, terwijl zij op vakantie zijn. Haar hockeyvriendin Chloë haalt haar over om een groot feest te geven in dat huis. Al tijdens het feest voelt het voor Teddy niet goed meer en probeert ze het te beëindigen. Echter is het Chloë die aangeeft dat ze zich er niet zo druk over moeten maken en dat ze het morgen samen allemaal zullen opruimen.

De volgende dag heeft iedereen een kater en is het huis één grote ravage. Chloë is dan nergens te vinden. Teddy baalt van dit alles en begint toch maar puin te ruimen, totdat haar ouders voor de deur staan en vertellen dat Chloë levenloos gevonden is.
Wat is er gebeurd met Chloë en wie had het op haar voorzien?

Wat een heerlijk spannend Young Adult boek. De schrijfstijl van Margje is lekker vlot.
Hierdoor blijft de spanning hangen en wil je gewoon doorlezen. Het verhaal wordt grotendeels vanuit Teddy vertelt. Je voelt haar onzekerheid, twijfels en schaamte. Het is een verhaal waarin vriendschap, eerlijkheid en vertrouwen centraal staat. Voor mij was het de eerste keer kennismaking met Margje Woodrow en dit zal zeker niet de laatste zijn. Een goed boek voor jongeren die van spannende verhalen houden, maar ook voor volwassenen. Ik heb genoten!

glimmerman270
Een leuke vlotte, maar bovenal spannende jeugdthriller van Margje Woodrow.

Wanneer Teddy en Chloë een feestje geven in het huis van haar oppasfamilie, ontspoort het al snel: er worden meubels beklad, dieren die door het huis lopen, en vooral de chaos!
Teddy heeft er al snel spijt van, maar ze bezwijkt onder de druk van de dominante Chloë. Zij vind het allemaal wel meevallen en vindt dat Teddy niet zo moet zeuren.

Na het feestje wordt het pas écht een chaos, of beter gezegd: een groot drama! Chloë is vermoord net na het feest. Er zijn zóveel mogelijke daders dat het niet makkelijk wordt om deze te vinden. Had Chloë veel vijanden? Ze was met haar dominante gedrag alsmede het continue flirten met vriendjes van een ander, niet heel chique bezig geweest....

De schrijfstijl van Margje is me goed bevallen, aangezien ik meerdere boeken uit deze serie heb gelezen, maar dan van een andere auteur. Ook deze waren goed geschreven, alleen ze miste naar mijn mening nét dat tikkeltje vaart.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:40 uur

geplaatst: vandaag om 05:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.