menu

Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game - Michael Lewis (2003)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Engels
Waargebeurd / Sport

317 pagina's
Eerste druk: W.W. Norton & Company, New York (Verenigde Staten)

Billy Beane wil met zijn honkbalteam de Major League winnen. Het enige probleem: zijn budget is minuscuul vergeleken met andere teams. Beane komt met een origineel plan. Waar anderen strijden om spelers met een hoog slaggemiddelde of het aantal binnengeslagen punten, graaft hij dieper in de statistieken en combineert bijzondere spelers tot een winnend team. ''Moneyball'' is een spannend en waargebeurd verhaal – en Lewis laat zien hoe je met weinig geld grote successen boekt.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
4,0
Waargebeurd verhaal over slim scouten en hoe de relatief kleine Oakland Athletics puur op basis van eigenschappen en statistieken, spelers kochten die op geen enkele radar staan.

Begin jaren 2000 vertrokken er 3 bepalende spelers naar de rijkere clubs. Het bestuur van de club nam via manager Billy Beane een afgestudeerd econoom aan van Harvard (Paul dePosta), die zich verdiepte in gemiddeldes van highschool -en universiteits-spelers. Zo werd goedkoop en effectief een team samengesteld waarbij de aanwinsten uitblonken in slechts 1 taak. Bij elkaar een niet te stoppen geoliede machine die pas in de World Series door de Yankees werd verslagen.

De film is ook een aanrader.
Dit boek is, ondanks een legenda met allerlei uitleg over honkbal-termen, niet echt een boek voor iemand die niks met honkbal heeft. Enige affiniteit en kennis scheelt.

avatar van eRCee
Hier een geweldige speech van Michael Lewis waarin hij ook het grondprincipe van dit boek bespreekt. Zeg maar het omgekeerde van wat Steve Jobs predikte.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:35 uur

geplaatst: vandaag om 18:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.