menu

Storm Warning - Jack Higgins (1976)

Alternatieve titel: Stormwaarschuwing

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

256 pagina's
Eerste druk: Collins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Augustus 1944. Vanuit Brazilië vertrekt het zeilschip Deutschland voor een tocht over de Atlantische Oceaan. Aan boord bevinden zich een bemanning van gestrande Duitse zeelieden en een vijftal nonnen die naar hun in doodsstrijd verkerende vaderland willen terugkeren. Terwijl de driemaster over de barre oceaan worstelt, bedreigd door stormen en geallieerde oorlogsbodems, brengt het lot een aantal mensen samen.

zoeken in:
3,0
Het einde van WOII nadert en een groep Duitsers besluit op een zeilboot terug te keren van Brazilië naar Duitsland. Zoals de titel al aangeeft wordt er op een gegeven moment storm verwacht. Maar er zijn nog meer verhaallijnen. Die van een Duitse duikboot met de Duitse oorlogsheld Paul Gericke aan het roer. Een Engelse Marine Kapitein, Harry Jago, die een krijgsgevangene moet vervoeren en verliefd is en de bewoners van een Schots eiland. Die verhaallijnen komen mooi bij elkaar, maar het is wel allemaal wat veel en 'over the top', wel avontuurlijk, maar wat al te onwaarschijnlijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:42 uur

geplaatst: vandaag om 11:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.