menu

Avenue of Mysteries - John Irving (2015)

Alternatieve titel: Avenue van de Mysteriƫn

mijn stem
2,58 (6)
6 stemmen

Engels
Psychologisch

448 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Veel mensen die ouder worden leven in het verleden. En soms is dat verleden levendiger dan het heden. Juan Diego, een veertienjarig jongen, heeft en zusje, Lupe, dat een jaar jonger is. Zij denkt dat ze de toekomst kan zien. In feite kan ze enkel zien wat mensen hebben meegemaakt, niet wat er nog zal komen. Lupe gaat echter gebukt onder het idee dat ze de toekomt van haar geliefden kan veranderen. Op latere leeftijd onderneemt Juan Diego een reis naar de Filipijnen. Hij wordt hierbij vergezeld door zijn dromen en herinneringen en denkt terug aan zijn bewogen jeugd in Mexico.

zoeken in:

avatar van liv2
***

De wonderlijke verhalen van John Irving ontwikkelen zich volgens een vast stramien. Routinewerk dreigt, maar ook in zijn jongste slaat de literaire vonk over.

Volkskrant recensie


**

NRC recensie


Volgens De Standaard:

*

Langdradig en oppervlakkig. Op geen enkel moment weet de schrijver je bij je nekvel te grijpen. Het verhaal sjokt vooruit, bevat te veel herhalingen. De humor is flauw, de slapstickmomenten hebben geen punch

2,0
Een boek waar ik lang over heb gedaan om het uit te lezen. Drie jaar, het was het boek dat ik las om in slaap te vallen. Toch is het geen complete ramp. Klassieke Irving in zuidelijke setting met een magisch realistisch sausje. Hoe langer het is geleden dat ik het boek heb uitgelezen, hoe meer het in mijn hoofd zit. Wie een interessant verhaal zoekt met personages die raken, kan het vinden. De parels van zinnen en het levendige taalgebruik dat zo typerend is voor deze schrijver, zoek je best in een ander boek van hem.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:31 uur

geplaatst: vandaag om 09:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.