menu

Der Triumph der Zwerge - Markus Heitz (2015)

Alternatieve titels: De Triomf van de Dwergen | Die Zwerge #5

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Duits
Fantasy

652 pagina's
Eerste druk: Piper, München (Duitsland)

Nu de strijd om het Veilige Land voorbij is, keert de rust onder de bewoners eindelijk terug en is het land sterker dan ooit voorbereid om elk gevaar te trotseren. Maar niet alles is wat het lijkt... In hun oude rijk smeden de elfen duistere plannen. En in de Grijze Bergen wordt een mensenkind gevonden dat de taal van de alfen spreekt. Wonder boven wonder weet het meisje de gunst te winnen van vele bewoners van het Veilige Land. Alleen de dwergen bekijken haar met argusogen. Als er in de bergen voorbij de grenzen vervolgens een nieuwe, oppermachtige vijand wordt gesignaleerd, blijkt dat het meisje een geheim met zich meedraagt dat de toekomst van mens en dwerg zal bepalen. Met een laatste, allesbepalende slag in het vooruitzicht speelt er echter nog steeds een belangrijke vraag: is de teruggekeerde Tungdil werkelijk de legendarische held van weleer?

zoeken in:
2,5
Na vier simpele, doch erg leuke boeken over de Dwergen, is dit een echte tegenvaller. Het is lang geleden dat ik meegezogen werd in de avonturen van Tungdil en dus was het ook even inkomen. Wat ik in dit boek dan wel mis is toch een kaartje en stiekem toch een samenvatting wat er aan vooraf ging. Ik denk dat ik niet de enige ben die 5-6 jaar geleden nog de oudere boeken gelezen heb.

Veel personages borrelen al snel weer op, maar er gebeurt verdomd weinig in de eerste paar honderd pagina's. Het is zelfs vrij onduidelijk wat er exact gaande is en of er wel een tegenstander is. Dat is toch wel datgene waar je dit boek voor leest. Uiteindelijk komt het allemaal wel los hoor, maar dit deel van de Dwergensaga wordt nergens spectaculair. Markus Heitz laat het flink afweten. Ik ben me zelfs gaan afvragen waarom hij het geschreven heeft. Dit komt toch behoorlijk in de buurt van ordinair cashen. Hoofdstukken die als hoogtepunten moeten doorgaan, blijken behoorlijk lullige scenes te zijn waar geen greintje vervoering, epiek of euforie in zit. Ik heb echt lang over dit boek gedaan (wat in mijn geval praktisch altijd betekent dat het een saai boek is). Het wordt nergens bijzonder en tot overmaat van ramp kondigt meneer Heitz in het nawoord doodleuk aan dat het volgende deel niet weer zolang op zich zal laten wachten. Laat maar zitten, zou ik zeggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:24 uur

geplaatst: vandaag om 09:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.