menu

Uprooted - Naomi Novik (2015)

Alternatieve titel: Ontworteld

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Engels
Fantasy

438 pagina's
Eerste druk: Del Rey, New York (Verenigde Staten)

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

zoeken in:
4,0
Nog geen reacties hier? Dit boek schijnt behoorlijk goed te verkopen in Nederland (althans, volgens de Van Piere bij ons in Eindhoven). Ik ga me er binnenkort ook aan wagen.

avatar van eRCee
De man en het hout schijnt ook goed te verkopen, maar dat is nog geen reden om het te gaan lezen natuurlijk.

4,0
Nou, het toeval wil dat ik daar ook wel erg in geïnteresseerd ben.

4,0
200 pagina's onderweg en so far spreekt het erg aan!

4,0
Dit boek is al overladen met positieve commentaren en daar kan ik nog maar weinig aan toevoegen. Dit is niet het beste boek dat je ooit zal lezen, maar oudere liefhebbers van sprookjes zullen hier veel plezier aan beleven. Ik vond het tussen de fantasyboeken, maar het zou evengoed young adult kunnen zijn. De sfeer is erg sterk en het verhaal is luchtig op een prettige manier. Uprooted heeft ruim honderd pagina's nodig om op gang te komen. Ik had werkelijk geen idee welke kant het op zou gaan, maar wanneer de richting duidelijk is, wordt het lastig om het boek weg te leggen. Dit boek heeft alles wat een sprookje moet bevatten, met uitzondering van een duidelijk moraal. Misschien maar beter ook. Grappig hoe er meteen in het boek al verwezen wordt naar J.K. Rowling en George R.R. Martin. Daar heeft het maar bar weinig mee te maken. Zelf zou ik eerder de Boeken Van De Zieners van Robin Hobb noemen. Ook sprookjesachtig en vol bossen en kleine nederzettingen.

Novik heeft een heel leuke, interessante wereld geschapen met mooie personages en een erg originele tegenstander. Ik geef niet snel vijf sterren, maar vind vier sterren eigenlijk te weinig en 4,5 teveel. Voor wie zin heeft in iets luchtigs (en een kort verhaal) en zich kan vinden in wat ik hierboven vermeld, kan zich best aan dit boek wagen.

avatar van Lalage
4,0
Het verhaal blijft steeds heel spannend en behoorlijk onvoorspelbaar (behalve dat de hoofdpersoon het allemaal wonderbaarlijk overleeft). Het is heerlijk om Uprooted te lezen en helemaal op te gaan in de wereld van Agnieszka.

Uprooted – Naomi Novik | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

RuudC Het is toch helemaal geen kort verhaal met 438 bladzijden... ik heb er best even over gedaan in het Engels!

4,0
Op zich niet, maar qua fantasy zit je vooral met series varierend van drie tot ongeveer tien boeken. Dan vind ik een losstaand boek wel kort eigenlijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:18 uur

geplaatst: vandaag om 01:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.