menu

Burning Sky - Lori Benton (2013)

Alternatieve titel: Het Land van Mijn Vader

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch / Romantiek

416 pagina's
Eerste druk: WaterBrook Press, New York (Verenigde Staten)

'Het Land van Mijn Vader' speelt zich af op de grens tussen twee werelden: die van de Amerikaanse kolonisten in de achttiende eeuw en de inheemse bewoners van het land. De kolonisatiegrens van New York, 1784. Als 14-jarig meisje is Willa Oberchain ontvoerd door indianen. Ze groeit op tot een knappe, jonge vrouw in de stam van de wolf. Maar als haar man en kinderen door het noodlot om het leven komen, besluit ze terug te keren naar het land van haar ouders. Aangekomen bij haar ouderlijk huis zijn haar vader en moeder in geen velden of wegen te bekennen. Niemand in het dorp weet waar ze zijn en ze worden dood gewaand. Is er nog een toekomst voor Willa?

zoeken in:
Spr77
De schrijfster debuteerde met dit boeiende verhaal, zich afspelend in 1784 ten zuiden van de Canadese grens, juist na het einde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Een jonge vrouw keert er terug na 12 jaar daarvoor door indianen ontvoerd te zijn. Haar ouders blijken onvindbaar. Waren ze vrienden of vijanden van de kolonisten? Dat is voor haar in de chaotische situatie een belangrijke kwestie. Gelukkig krijgt ze hulp om zich er uiteindelijk weer te kunnen vestigen en gelukkig te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:38 uur

geplaatst: vandaag om 06:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.