menu

Crimson Peak - Nancy Holder (2015)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

320 pagina's
Eerste druk: Titan Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de nasleep van een familietragedie wordt Edith Cushing, die aspireert om schrijfster te zijn, verscheurd door haar liefde voor een jeugdvriend en een mysterieuze buitenstaander die haar probeert te verleiden. Ze probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar verleden en komt terecht in een huis dat ademt, bloedt... en onthoudt.

zoeken in:
avatar van liv2
"The Official Movie Novelization" naar de film van Guillermo del Torro

avatar van J.Ch.
2,5
Het is niet vaak dat ik een 'verboeking' lees. Van de film was ik echter erg onder de indruk en dus was ik erg benieuwd wat het boek zou brengen. Films gebaseerd op boeken missen soms iets qua diepgang en reikwijdte van het verhaal, wie weet of een verboeking iets kan toevoegen aan het verhaal van een film?

Wat je echter vooral merkt aan het boek, is dat het er niet half zo goed in slaagt om de fijne creepy sfeer van de film neer te zetten. Ik ben geen kenner van het genre (boek of film) maar Guillermo del Torro maakte van zijn film een mooie gothic romance die zowel qua sfeer als verhaal goed zit. Nancy Holder probeert hetzelfde, maar slaagt daar niet in. Ontdaan van de fantastische sets van de film, de soundtrack en het goede acteerwerk van de drie hoofdrolspelers, blijft er van Crimson Peak niet veel meer over dan een aardig plot. Dat plot is niet van Holder afkomstig, en haar stijl doet het - in mijn ogen althans - geen eer aan. Het leest wel makkelijk weg hoor, dat wel. Maar deze Edith is nogal een bakvis, Thomas eerder een vage dan mysterieuze figuur en Lucille is niet half zo angstaanjagend als zou moeten.

Met andere woorden, deze verboeking voegt weinig toe aan de film. Mijn advies: laat deze liggen, ga de film kijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:28 uur

geplaatst: vandaag om 12:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.