menu

Lost Girl - Adam Nevill (2015)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel / Toekomst

320 pagina's
Eerste druk: Pan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het is 2053 en de klimaatverandering heeft miljarden dakloos en uitgehongerd achtergelaten. Ze zijn een gemakkelijke prooi voor de pandemieën die over de aarde vliegen, en de vluchtelingenpopulatie decimeren. Het zijn ook gemakkelijke prooien voor de gewelddadige bendes en mensensmokkelaars die gedijen in de afbrokkelende wereld waar "Koning Dood" heerst. De wereld van de vader ging twee jaar geleden naar de hel. Zijn vier jaar oude dochtertje werd uit zijn tuin gegrist terwijl hij op had moeten letten. De momenten voor haar verdwijning spelen zich in een lus af in zijn geest. Maar de politie is niet geïnteresseerd. Wie geeft er te midden van overstromingen, stormen en wereldwijde chaos om een vermist kind meer? Nu is het aan hem, en hem alleen, haar te vinden...

zoeken in:
avatar van DMF
3,0
DMF
Weer eens wat anders van Adam Nevill. Zijn voorgaande boeken zijn meer gericht op het onverklaarbare en bovennatuurlijke, terwijl Lost Girl wat dichter bij de realiteit blijft. De realiteit is niet in het nu, maar in het jaar 2053. De klimaatveranderingen hebben voor immense problemen gezorgd in de hele wereld en de beslommeringen die Nevill schetst, zouden heel goed bewaarheid kunnen worden in de toekomst. De mondiale problemen zorgen voor anarchie; bendes en sektes schieten uit de grond en nemen de macht over. Ondertussen moet een door verdriet geteisterde man, die we gek genoeg alleen leren kennen als 'the father' en verder geen naam krijgt, op zoek naar zijn verdwenen dochter. Met nauwelijks aanwijzingen en gevaar op iedere hoek moet de vader alles op alles zetten om überhaupt maar in de buurt van zijn dochter te komen, laat staan haar heelhuids mee naar huis te nemen. Het is een aardig verhaal waarbij Nevill eens niet te gedetailleerd ingaat op irrelevante zaken, waar hij in Last Days en House of Small Shadows een handje van had, zonder ergens echt hoogstaand te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:20 uur

geplaatst: vandaag om 14:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.