menu

De Kouwe Ouwe: De Negen Levens van Stanley Hillis - Martijn Haas en Vico Olling (2016)

mijn stem
3,94 (9)
9 stemmen

Nederlands
Waargebeurd

240 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

Stanley Hillis, alias 'De kouwe ouwe', werd in 2011 geliquideerd. Meer dan dertig jaar lang was hij een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters. Veelal opererend op de achtergrond maakt hij vanaf de jaren tachtig carrière in de georganiseerde misdaad en groeit uit tot een ware Godfather, geroemd en gevreesd om zijn eigengereidheid, intelligentie en brute machtsvertoon. 'De kouwe ouwe' laat zien welk sluw spel deze beruchte crimineel jarenlang speelde, en schetst daarmee tevens dertig jaar Nederlandse misdaadgeschiedenis.

zoeken in:
5,0
Prima jounalistiek. Door interviews met vele betrokkenen en deze te koppelen, vallen de vele puzzelstukjes in elkaar.

avatar van Insignificance
3,5
Wie op zoek is naar dé biografie van Stanley Hillis, zal die hier niet vinden. Afgaande op hoe de man zich heeft opgesteld in het criminele circuit, zal die ook wel nooit worden geschreven, vermoed ik. Tijdens zijn leven een mysterie. En nu in wezen nog. Het is gissen naar wat hem bewoog, terwijl roddel, achterklap, verdraaide feiten, vervaagde herinneringen, kruisverbanden en diverse belangen de onverbloemde waarheid in de weg staan. De folklore van de misdaad. En de schrijvers weten het. Ze vermelden het ook hier en daar. Dat is het dus niet geworden. Maar wie een tijdje wil rondsnuffelen in de Nederlandse onderwereld met haar bijzondere bewoners, zal zich hier waarschijnlijk ook niet mee vervelen. Ik in ieder geval niet. Een hoop bekende (bij)namen passeren de revue.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:19 uur

geplaatst: vandaag om 08:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.