menu

Det Som Inte Dödar Oss - David Lagercrantz (2015)

Alternatieve titels: Wat Ons Niet Zal Doden | Millennium #4

mijn stem
3,38 (42)
42 stemmen

Zweeds
Thriller

512 pagina's
Eerste druk: Norstedts, Stockholm (Zweden)

Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...

zoeken in:
avatar van liv2
Millennium: deel 4


De Zweedse schrijver David Lagercrantz is gevraagd door de erfgenamen van Stieg Larsson om de reeks met Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist voort te zetten.

Wereldwijde release op 27 augustus


DirkG
Op de website van de Standaard staat momenteel een blog van een redacteur die én het boek aan lezen is én ondertussen zijn impressies blogt. Pure multi-tasking dus

dS Letteren leest live - De Standaard

avatar van Bassievrucht
De lat ligt wel erg hoog voor deze schrijver. Deze zinnen beloven weinig goeds: 'Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden.' Het zijn typerende elementen uit vervolgen die meestal ongeïnspireerd en uitgedoofd overkomen. Ben alsnog benieuwd, maar verwacht niets.


3,0
Heb het boek gelezen. De vorige delen kon ik niet wegleggen.
Zo verging het me niet bij dit deel: Toch doorgezet

Het boek is (hoe kan het ook anders met een andere schrijver) anders dan zijn voorgangers.
Het verzandt nogal eens in uitleg van een technisch natuurkundig verhaal: kwantummechanica, bij behorende formules en overige termen die me liever bespaard waren gebleven vlogen me om de oren . De reden dat ik toch doorgelezen heb is dat ik van de karakters ben gaan houden en daardoor toch graag alles wil weten. Het menselijke stuk in het boek leest dan ook zeer aangenaam. Hoewel dat af en toe in herhaling valt.

avatar van liv2
****

Volkskrant recensie: Beperkt beschikbaar in tijd

avatar van liv2
Volgens De Standaard der Letteren

**

Een matige technothriller met hoofdpersonages die niet uit de verf komen en een rommelig plot. Larsson verdient beter

avatar van Slainte_Mhath
4,0
The Show Must Go On

David Lagercrantz kende ik alleen van de biografie van Zlatan Ibrahimovic. Toen ik zag dat hij een opvolger van de zeer populaire Millenium-reeks had geschreven, had ik zoiets van "It better be good".

Het heeft nog een tijd geduurd voordat ik aan dit boek ben begonnen, maar uiteindelijk is het me goed meegevallen. Qua gevoel loopt het goed over na de Millenium-trilogie. De karakters die we daar leerden kennen, hun levens, Stockholm, het klopt allemaal, en Lisbeth voorop.

Wat Ons Niet Zal Doden is een prima thriller met interessant thema's: Artificial Intelligence, Savant kinderen en de samenwerking van de Overheid met Georganiseerde misdaad.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:53 uur

geplaatst: vandaag om 13:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.