menu

Undermajordomo Minor - Patrick deWitt (2015)

Alternatieve titel: Ondermajordomus Minor

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Engels
Avontuur

272 pagina's
Eerste druk: Ecco, New York (Verenigde Staten)

Dit boek gaat over een jongeman genaamd Lucien (Lucy) Minor, die gaat werken in het indrukwekkende maar ook angstaanjagende kasteel Von Aux. Tijdens zijn nieuwe baan als major domus ontdekt hij dat de plek vele geheimen herbergt; en niet in het minst de verblijfplaats van de kasteelheer, Baron Von Aux. Lucy was de vreemde eend in zijn geboortedorpje Bury; een compulsieve leugenaar, zonder vrienden of geliefde, een zwakke broeder in een plaats die fameus is voor zijn brute reuzen van mannen. In het kasteel Von Aux ontmoet hij de kleurrijke bewoners van het dorp bij het kasteel – dieven, gekken en aristocraten – en Klara, een schoonheid om wiens liefde hij moet strijden met de knappe soldaat Adolphus. Zo begint een verhaal van beleefde roof, bitter hartzeer en ijskoude moord. En Lucy moet voorzichtig zijn… want liefde is een gewelddadig iets…

zoeken in:
avatar van Abubakari
4,0
Voor liefhebbers van Monthy Python, Blackadder, de films van Wes Anderson en anarchistische sprookjes. Weird verhaal vol maffe personages in een vreemde setting. Ik vond het een zeer origineel en -mooi 70's woord- leip verhaal.

avatar van eRCee
2,5
Regelmatig moet ik hardop om boeken lachen, soms tot bevreemding van mijn omgeving, maar bij Undermajordomo Minor, duidelijk komisch bedoeld, is me dat geen enkele keer overkomen. Het verhaal hobbelt voort langs de lijnen van melig absurdisme, waarbij de droge dialogen steeds hetzelfde patroon volgen. Het leest wel makkelijk weg maar ik haal hier niks uit wat me enige voldoening geeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:25 uur

geplaatst: vandaag om 14:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.