menu

Eeny Meeny - M.J. Arlidge (2014)

Alternatieve titels: Iene Miene Mutte | Helen Grace #1

mijn stem
3,40 (44)
44 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Penguin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden...

zoeken in:
avatar van AmazingPP
2,5
Rommelige, onoverzichtelijke thriller die best spannend begint en een goed uitgangspunt heeft, maar helaas wordt het verhaal, zodra er meerdere namen aan te pas komen, echt heel verwarrend. Tenminste, dat vond ik. Daardoor pakte het boek mij niet helemaal. Ik heb het uitgelezen, maar was blij dat het uit was. Ineens is daar dan ook de dader en daarna wordt het einde echt afgeraffeld. Niet echt een uitmuntend debuut. 2,5 *

3,0
Niet slecht en niet goed, het hangt er een beetje tussenin. Eigenlijk iets te lang om het spannend te houden. Zou het geen tweede keer lezen.

avatar van oktober1972
3,0
Het verhaal is best spannend. Helaas hangt het voor mij nieg goed samen waardoor het pas aan het eind duidelijk wordt hoe het boek is geschreven... in elkaar zit. Jammer

3,0
Redelijk spannende thriller, met iets te veel personages, die dan weer bij hun voornaam en dan weer bij hun achternaam genoemd worden. Aan te raden is het dan ook om vanaf het begin op een papiertje bij te houden welke namen je gaandeweg allemaal leert kennen, anders wordt het terugbladeren geblazen.
Ik stoorde me echter vooral aan de schrijfstijl. Veel cliché's, terugkomende beschrijvingen (hij was slechts een schim van zichzelf) etc. En er wordt veel te veel verteld ipv ervaren. Niet al te best, maar door de spanning toch nog wel een zesje.

5,0
De beste van de reeks!!!!
5*

De vele personages die in het boek worden genoemd zijn inderdaad zeer verwarrend. Ik heb dan ook vaak een paar pagina's terug moeten gaan omdat ik niet meer wist wie wie was. De vele nutteloze personages maakten het verhaal naar mijn mening onaangenaam. Soms vond ik sommige personages gewoonweg overbodig en droegen ze niet bij aan de ontwikkeling van het verhaal. Als die personages er niet waren geweest, denk ik dat het verhaal beter zou zijn gegaan. Voor de rest heeft het boek mijn hart veroverd. Ik vond het een zeer sterke thriller met veel vreselijke gebeurtenissen.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:21 uur

geplaatst: vandaag om 01:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.