menu

The Road to Little Dribbling: More Notes From a Small Island - Bill Bryson (2015)

Alternatieve titel: De Weg naar Little Dribbling: Een Reis door Groot-Brittanniƫ

mijn stem
3,65 (10)
10 stemmen

Engels
Reis / Humoristisch

320 pagina's
Eerste druk: Doubleday, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Bill Brysons kennis over Groot-Brittannië ontwikkelde zich van ‘weet bijna niets’, naar ‘grondige vertrouwdheid’, tot ‘complete verbijstering: wat weet ik eigenlijk weinig’. Ineens realiseert Bryson zich namelijk dat hij in een land woont dat zich zo snel ontwikkelt dat het hem vreemd aandoet, een plek vol beroemdheden wier namen en talenten hij niet kan onderscheiden, acroniemen die hem moeten worden uitgelegd, gespreksonderwerpen die hij niet langer kan volgen. En precies op dat moment wordt Bryson opgeroepen om een test te doen voor het Brits staatsburgerschap. Hij besluit tot een gloednieuwe reis om ‘zijn’ land te herontdekken.

zoeken in:
avatar van liv2
***

Liefdesverklaring van een grumpy old man, Bill Bryson spaart zichzelf niet in Brits reisverslag


Volkskrant recensie

3,0
Professor Bryson is blijkbaar een tv-figuur in Groot-Brittannië en hij heeft recht op enkele bladzijden in Wikipedia. Hij is blijkbaar meer bekend om zijn tv-optredens dan om zijn taalkundig onderzoek.
Het eerste hoofdstuk van het boek zag er veelbelovend uit. De zeer Engelse humor bracht me een paar keer luidop aan het lachen en zijn eerste kennismaking met Groot-Brittannië was meteen raak.
Naarmate ik verder las werd mijn enthousiasme steeds minder. Zijn beschrijvingen van landschappen en streken variëren niet zo erg, het wordt steeds meer van hetzelfde. Ook zijn ergernissen over vervallen steden, wegbezuinigde diensten en lusteloze ambtenaren en winkelbedienden komen wel erg vaak terug. En dat deze hoogleraar dan ook nog de hele tijd loopt de mopperen over al de domme mensen die hij ontmoet (“idioten” noemt hij ze een paar keer), over de gewone Britten die allemaal op dezelfde plaatsen heel smakeloos en rommelig bezig zijn, stemde me niet echt gunstiger.
Besluit: de laatste vijf bladzijden heb ik alleen maar doorbladerd, ik was verzadigd. Maar toch krijg ik zin om nog maar eens naar Engeland te gaan...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:21 uur

geplaatst: vandaag om 08:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.