menu

De Psychiater en het Meisje - Erik Rozing (2016)

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Nederlands
Sociaal

320 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Edgars leven heeft er wel eens zonniger uitgezien. Hij is net verlaten door zijn vriendin en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een fatale inschattingsfout. Hij kan zich geen misstappen meer permitteren. Daar bovenop is hij ook de steunpilaar van zijn levensmoede oma. Zij belt hem als ze een borreltje te veel op heeft en dan voeren ze wonderlijke gesprekken over het leven, de dood en alles daartussenin. Al lukt het hem nauwelijks om zijn eigen problemen het hoofd te bieden, binnen de muren van het Huygens MC brengen andermans problemen hem niet uit zijn evenwicht. Zelfs de heftigste patiënten, met door hun destructieve kant ingegeven bijnamen – de chagrijnige Asbak, de dweepzieke Kloon, de agressieve Rollade – behandelt hij met professionele distantie. Alleen Stella, een jonge vrouw met borderline, prikt dwars door zijn façade heen. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
De wonderlijkste types komen voorbij, wat veel kleur geeft aan het verhaal. Dan heb ik het over patiënten maar ook collega-psychiaters. De schrijfstijl zorgt ervoor dat het leest als een trein.

De psychiater en het meisje – Erik Rozing | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 09:59 uur

geplaatst: vandaag om 09:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.