menu

Everything I Never Told You - Celeste Ng (2014)

Alternatieve titel: Wat Ik Nooit Eerder Heb Gezegd

mijn stem
4,00 (6)
6 stemmen

Engels
Psychologisch / Thriller

304 pagina's
Eerste druk: Penguin Press, New York City (Verenigde Staten)

Juni 1977. In het universiteitsstadje Middlewood ontdekt de familie Lee dat hun dochter verdwenen is. Een paar dagen later wordt het lichaam van de zestienjarige Lydia uit het meer gevist. Verteerd door schuldgevoelens slaat haar vader een roekeloze weg in die hem zijn huwelijk kan kosten. Haar moeder Marilyn is gebroken, maar vastbesloten om een dader te vinden - tegen elke prijs. Lydia's broer is er zeker van dat hun getroebleerde buurjongen Jack iets te maken heeft met het drama. Maar het is de jongste in de familie, Hannah, die meer ziet dan iemand zich realiseert en die wel eens de enige zou kunnen zijn die weet wat er echt gebeurd is ...

zoeken in:
4,5
Wat ik nooit eerder heb gezegd is een zeer bijzondere debuutroman over een familie waarin allerlei onuitgesproken drama's boven water komen na de dood van dochter/zusje Lydia. Centraal staat natuurlijk het geheim van het overleden meisje Lydia, maar ook de verborgen verhalen van haar ouders en vrienden komen aan bod.

Zonder al te veel te willen prijsgeven van dit boek behandelt Ng diverse thema’s, zoals prestatiedruk op school, erbij willen horen, anders zijn, discriminatie, angsten overwinnen, opkomen voor jezelf en gezien willen worden.

Een schitterende roman die iedereen zou moeten lezen!

avatar van mjk87
3,0
Dit boek is op momenten enorm goed geschreven. Vooral het tweede hoofdstuk waarin de geschiedenis van de vader en moeder uit het gezin wordt neergezet getuigt van grote vertelkunst. En ook de rest zit knap in elkaar en leest goed weg. Maar... Het voelt allemaal wat te gemaakt aan, allemaal net te dramatisch. Nu is het verlies van een kind iets dat moeilijk te bevatten is, maar naar mijn mening kiest Ng voor de te grote gebaren in de handelingen en gedachten van de personages, alsof ze hen per se het drama in wil sleuren terwijl zoiets klein houden dan beter werkt. Het boek is ook overvol van thema's die alle wel hun aandacht krijgt, maar net niet voldoende weten te overtuigen om echt mee te tellen. Nu hangt het vaak er maar wat bij, vooral het gevoel van het zijn van een buitenstaander als half-Aziatisch. Ng komt er vaak op terug maar toch lijkt dit niet het hoofdthema en leidt daarom wat af zonder dat het van zichzelf sterk is. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:30 uur

geplaatst: vandaag om 14:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.