menu

The Devil in the White City: Murder, Magic, and Madness at the Fair That Changed America - Erik Larson (2003)

Alternatieve titel: De Duivel in de Witte Stad: Moord, Magie en Waanzin op de Wereldtentoonstelling Die Amerika Veranderde

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller / Historisch

447 pagina's
Eerste druk: Crown, New York (Verenigde Staten)

Chicago 1893. Tijdens de daar te houden Wereldtentoonstelling komen de levens samen van de architect Daniel H. Burnham, die voor deze tentoonstelling het architectonische meesterwerk de Witte Stad ontwierp, en de seriemoordenaar H.H. Holmes. Burnham was een idealist, die het functionele met het esthetische wilde verenigen in een magisch landschap waar wonen een belevenis zou zijn. De charmante arts Holmes vestigde zich tijdens de voorbereidingen vlak bij het terrein van de Wereldtentoonstelling en lokte zijn slachtoffers in de val in zijn zelfgebouwde World's Fair Hotel, dat in werkelijkheid een martelkamer was. Tussen die twee extremen ontspint zich een ongelooflijke vertelling over de uitersten van de Nieuwe Wereld.

zoeken in:

Gast
geplaatst: vandaag om 00:26 uur

geplaatst: vandaag om 00:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.