menu

Career of Evil - Robert Galbraith (2015)

Alternatieve titels: Het Slechte Pad | Cormoran Strike #3

mijn stem
3,50 (16)
16 stemmen

Engels
Detective

512 pagina's
Eerste druk: Abacus Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer een mysterieus pakje bij Robin Ellacott wordt afgeleverd is ze geschokt te ontdekken dat daarin het afgehakte been van een vrouw zit. Haar baas, privédetective Cormoran Strike is minder verrast maar niet minder verontrust. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij ervan verdenkt hiervoor verantwoordelijk te zijn – en Strike weet dat om het even wie van hen in staat is tot voortdurende en onuitsprekelijke brutaliteit. Terwijl de politie zich concentreert op de ene verdachte waarvan Strike in toenemende mate zeker is dat die niet de dader is nemen hij en Robin de zaken in eigen handen en duiken in de duistere en gestoorde werelden van de drie andere mannen. Maar wanneer meer afschuwelijke daden optreden loopt de tijd voor hen tweeën ten einde ...

zoeken in:
avatar van AmazingPP
4,0
Volgens de achterzijde van de kaft "de beste van de drie". Daar ben ik het niet mee eens. Het boek gaat eigenlijk maar over een been, een duim en de bruiloft van de secretaresse. Vond het hier en daar zelfs een beetje langdradig, zonder vaart. Neemt niet weg dat het boek heerlijk weg leest. De rijke volle zinnen komen echt uit de pen van Rowling, dat weet je gewoon zodra je ze leest. Ik vond persoonlijk "Zijderups" de beste van de drie boeken. Wel hoop ik dat er nog meer boeken volgen. 4 *

Sharon
Wederom weer een spannend boek met prachtige volle zinnen van de hand van J.K Rowling.
In eerste instantie vond ik het een beetje moeilijk om goed in het boek te komen, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik hem nog maar met moeite wegleggen. Van het begin tot het eind blijf je zoeken naar de dader en word je zo nu en dan op het verkeerde spoor gezet. Wel ben ik het met AmazingPP eens dat het hier en daar wat langdradig werd en dat ik het ook zeker niet de beste van de drie boeken vond. Toch kan ik niet anders dan dit boek een volle 4 punten te geven.

2,0
Boek is wel vlot geschreven, maar de inhoud is lamentabel en kan niet echt boeien? Moorden genoeg maar soms heel chaotisch geschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:14 uur

geplaatst: vandaag om 11:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.