menu

Spoorloos - Luc Deflo (2007)

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Nederlands
Thriller

300 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

Film: Ice Age. Plaats: bioscoop Utopolis, Mechelen. Tijdstip: vroege namiddag. De zaal zit afgeladen vol. Hilde Gerlach zit met ingehouden adem op het puntje van haar stoel. Wanneer iemand op haar schouder tikt, schrikt ze zich lam. Irina, haar zevenjarige zusje, moet dringend plassen. Na de voorstelling trekt Hilde aan de alarmbel, want Irina is verdwenen. Dirk Deleu van de lokale Mechelse recherche is als eerste ter plaatse, op de voet gevolgd door Ward Feremans van Cel 5, de nationale cel gespecialiseerd in kindermisdrijven. De laatste die Irina levend heeft gezien is Linda Verstrepen, die in de cafetaria werkt. Ze heeft het meisje zelfs de weg naar de wc's gewezen. Ze zag ook dat Irina luttele minuten later werd opgehaald, vermoedelijk door haar ongeruste vader, want de man was overstuur. Na een korte maar heftige woordenwisseling - ze herinnert zich de woorden 'ongerust' en 'mama' - zijn de twee naar buiten gelopen, naar het parkeerterrein. Daar houdt voor Deleu en Feremans het spoor op. Er wordt met man en macht gezocht, maar Irina lijkt van de aardbodem verdwenen. De zaak zit muurvast en de speurders vrezen het ergste, aangezien de eerste uren na een ontvoering cruciaal zijn...

zoeken in:
3,5
Deflo is goed op dreef in dit boek. Een krachtige thriller met heel veel intensiteit. Even belangrijk als het verhaal is evolutie van de hoofdpersonages, wat misschien wel de troef is van deze reeks.

Aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:28 uur

geplaatst: vandaag om 10:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.