menu

Sluipend Gif - Luc Deflo (2003)

mijn stem
3,22 (9)
9 stemmen

Nederlands
Thriller

264 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

Hilde Platinck treft na een bezoek aan Kinepolis een verwaarloosde vrouw aan op de achterbank van haar auto. Ze biedt de sukkel een lift aan, een daad van barmhartigheid die ze bijna met de dood moet bekopen. Amper van haar emoties bekomen, beseft ze dat ze wordt gestalkt. Als ze gaandeweg ervaart dat ze alleen op zichzelf is aangewezen en dat er niemand is die haar tegen dit sluipend gif kan beschermen, wordt de politie ingeschakeld. Dirk Deleu komt de dader op het spoor maar hoe dieper hij graaft, hoe meer hij tot het besef komt dat niets is wat het lijkt.

zoeken in:
avatar van GeGo
3,0
Absoluut geen meesterwerk, maar lekker leesvoer voor tussendoor.
De personages hebben niet echt veel diepgang, maar het verhaal leest wel als een trein.

Wat mij betreft is het dan ook een klassieke politie-roman, die volledig volgens de regels van de kunst is geschreven: voldoende actie, spitsvondige wendingen en een onverwachte afloop.

3,5
Ik vond dit een zeer sterke thriller. Zeer beklijvend, 1 van de betere van Deflo.

4,0
Het verhaal leest als een trein en vanaf het begin word je al helemaal misleid. Steeds dieper in het verhaal word het spannender en vooral in het einde durf je haast geen adem meer te nemen. Dit was mijn eerste Deflo, ik ben van plan om er meerdere aan te schaffen omdat het verhaal zo goed uitgewerkt was. Soms was het wel wat moeilijk om te volgen. De personages hebben niet echt veel diepgang.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:45 uur

geplaatst: vandaag om 18:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.