menu

Onschuldig - Luc Deflo (2004)

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

Nederlands
Thriller

312 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

Als Jeanneke Janssens zich klaarmaakt voor haar ochtendwandeling doet ze een vreselijke ontdekking. Onderaan de trap ligt het halfnaakte lijk van Martine van Hees, haar huurster. Tijdens de lijkschouwing blijkt dat de jonge vrouw verkracht werd en dat ze zwanger was. Er wordt een profielschets gemaakt van de dader en de vrees groeit dat er een serieverkrachter aan het werk is. Een monster, dat het op gemakkelijke slachtoffers heeft gemund: alleenstaande zwangere vrouwen. Ondanks haar emotionele betrokkenheid, aanvaardt rechercheur Nadia Mendonck, zelf zwanger, de leiding in het onderzoek. Haar eerste grote eigen zaak, die haar bovendien de kans biedt om uit de schaduw te treden van Dirk Deleu, haar collega en minnaar. Mendonck bijt zich vast in de zaak. De sporen leiden rechtstreeks naar het Mechelse politiekorps, dat davert op zijn grondvesten. In een pervers labyrint van intriges en corruptie vecht Mendonck voor het behoud van haar onderzoek, voor haar integriteit en die van het hele korps.

zoeken in:
4,0
Het is geen rocket science of wereldliteratuur, maar toch heb ik dit boek enorm graag gelezen. Het "klopt" gewoon, is vrij spannend en de personages werken. Nice.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:20 uur

geplaatst: vandaag om 00:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.