menu

A Tree Grows in Brooklyn - Betty Smith (1943)

Alternatieve titel: Er Groeit een Boom in Brooklyn

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Sociaal

443 pagina's
Eerste druk: Harper & Brothers, New York (Verenigde Staten)

Het boek gaat over de verwikkelingen van de verarmde familie Nolan, die in de sloppen van Williamsburg, Brooklyn woont vanaf 1902 tot 1919. Centraal staat het verhaal van dochter Franchie, die 11 is al het verhaal begint. We volgen Francie terwijl ze opgroeit; met haar dromen en aspiraties, en de teleurstellingen en vernederingen die ze ervaart. Ze offert zich op voor haar broer Neeley zodat die fatsoenlijk onderwijs kan volgen, ze ontsnapt aan een aanranding en lijdt sterk onder de dood van haar vader maar uiteindelijk weet ze alle tegenslagen te overwinnen en groeit ze op tot een sterke en karaktervolle vrouw.

zoeken in:
avatar van apocrief
4,0
Dit is een soort kinderboek, maar dan met soms frivole delen. Het hoofdpersoon is natuurlijk geen kind meer op het eind, maar al eerder komt seks ter sprake. Een wonderlijke combinatie die werkt.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:34 uur

geplaatst: vandaag om 19:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.