menu

Grijs Gebied - Marion Pauw (2015)

mijn stem
2,98 (28)
28 stemmen

Nederlands
Thriller

94 pagina's
Eerste druk: Stichting CPNB, Amsterdam (Nederland)

Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in? ''Grijs gebied'' vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens; dader, slachtoffer of getuige. Uitgegeven ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 2015.

zoeken in:
2,5
Niet al te diepgaand relaas, met nogal dunne karakters. Gelukkig wel een prettige vertelstijl. Wegwerpromannetje.

avatar van Arkan
3,5
Het is het verhaal van gewone mensen, die te maken krijgen met een groot probleem in onze maatschappij.

Het boekje leest vlot weg, mede door de heel korte hoofdstukken. De personages zijn slechts oppervlakkig beschreven, en het verhaal mist diepgang.

Maar het gaat hem vooral over de impact die een aanranding heeft op de levens van de betrokkenen, wat het verhaal wel intens maakt.

Al bij al geen slecht boekje.

3,5
Verstrekt door de boekverkopers in 2015 in het kader van de maand van het spannende boek en in dat kader is dit boek van 95 pagina's zeker niet slecht.

3,5
Toch een leuk boekje. Het personage van de buschauffeur vond ik mooi neer gezet.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:44 uur

geplaatst: vandaag om 15:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.