menu

Alles om Jullie Heen Is Er Nog: Het Verhaal van een Nabestaande - Marieke Poelmann (2015)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Op 12 mei aanstaande is het vijf jaar gelden dat vlucht 8U-771 van Afriqiyah Airways neerstortte in Tripoli. Onder de passagiers bevonden zich 71 Nederlanders, waaronder de ouders van Marieke Poelmann. Alle inzittenden - behalve een jongetje, Ruben - komen bij deze vliegramp om het leven. Marieke's ouders waren onderweg naar huis na een vakantie in Zuid-Afrika. Marieke is op dat moment 22 jaar oud en belandt als beginnende journalist plotseling aan de verkeerde kant van het nieuws. Wat er dan op haar afkomt is overweldigend: familierechercheurs, slachtofferhulp, banken en verzekeraars bevolken de stoep van haar ouderlijk huis. Ook delen zij en haar oudste broer Boris ineens de verantwoordelijkheid voor hun gehandicapte broer Sándor, die op zijn elfde een hersentumor kreeg. Om nog niet te spreken over het onwerkelijk grote verdriet dat zich aandient. Door de vliegramp komen angsten uit Mariekes vroege jeugd, de herinneringen aan de ziekte van haar broer Sándor en de relaties binnen haar familie in een heel ander perspectief te staan.

zoeken in:
glimmerman270
Emotioneel boek, waarin de dochter: Marieke Poelmann, over het gemis schrijft van haar ouders, die plots verongelukte bij een vliegtuigcrash

Marieke raakte mij door haar schrijfstijl, door haar manier van denken....en nog wel meer!. Wat kan deze vrouw mooi schrijven, en wat kan ze het goed overbrengen- al ben ik nooit iemand kwijtgeraakt die mij heel dierbaar is, maar toch begrijp je haar zo goed!

Iets wat Marieke vaak deed: doemdenken. Het anticiperen op iets wat nog geen eens daar is?. Ik herken dat van mezelf. Vaak denk ik: Wat als mijn ouders wegvallen, of verongelukken? ( ik denk dit regelmatig gezien de sterke band die ik met hun heb), of wat als ik faal in iets wat komen gaat?...en nog vele van dat soort gevallen. Laatst zei iemand tegen mij: Jij anticipeert zoveel, dat je al 1000 keer bent dood gegaan, terwijl je dit ook kunt reduceren, door eenmaal dood te gaan- op het moment zelf!.( beter om je helemaal niet druk te maken, maar als het dan toch moet, dan is eenmaal meer dan genoeg)

Het verdriet gaat bij het wegvallen van iemand nooit weg, maar het wordt wel dragelijker, wist Marieke mij te vertellen. Ze was er bang voor dat als haar verdriet zou slijten, ze haar ouders dan weer zou verliezen ( voor haar gevoel). Ze zei als laatste: dit is niet waar, aangezien ze altijd bij jou zijn. In jou, ze leven voort in JOU!. Zo blijven ze toch nog een beetje bij mij.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:54 uur

geplaatst: vandaag om 09:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.