menu

Stardust - Neil Gaiman (1998)

Alternatieve titel: Ster

mijn stem
3,87 (26)
26 stemmen

Engels
Fantasy

223 pagina's
Eerste druk: Titan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

'Ster' verhaalt over de avonturen van de jonge Tristan Thorn die verliefd is op Victoria Forester. Zij wonen in het kleine dorpje Wall, dat aan één kant een grote muur heeft, die slechts eenmaal in de negen jaar gepasseerd mag worden als er een grote markt wordt georganiseerd. Om Victoria zijn liefde te bewijzen verklaart hij alles voor haar te doen. Omdat er op dat moment een ster valt, vraagt Victoria of hij haar de ster kan brengen. Belofte maakt schuld en zo sluipt Tristan stiekem naar het verboden land. Het blijkt een magisch land, vol vreemde gevaren.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
Dit is blijkbaar net in een Holywood filmversie gegoten. De trailer zag er alvast goed uit (maar dat is een koud kunstje). Ben benieuwd.

4,0
Het boek was in ieder geval absoluut de moeite waard (was nog vergeten te stemmen )

Het is een sprookje, met alle conventies van dien. Dus als je geen fan bent van sprookjes is dit waarschijnlijk niet aan je besteed, maar anders is het absoluut de moeite waard!

4,5
neil gaiman is een meester in het schrijven van de meest mooie woorden. ook dit verhaal dat alleen al door de inhoud een betoverend mooi boek is, staat vol met geweldige quotes. (en natuurlijk is het verhaal van die vallende ster meer dan origineel.)

prachtig.

4,5
ohja even een toevoeging: de film is eigenlijk verrassend goed, naar mijn mening. geweldig gecast, de nodige humor. gelukkig blijft het verhaal centraal staan.

4,0
Ik vond dit een leuk boek om te lezen en had het in 3 dagen uit, terwijl ik eigenlijk had moeten studeren, maar ik kon het boek gewoon niet wegleggen. Ik weet nog steeds niet zeker dat dit was omdat het boek zo goed was, of omdat het een boek is dat erg gemakkelijk wegleest (en een beetje een page-turner). Ik neig toch naar het laatste want hoewel ik het een goed boek vond was ik niet zo verrast als bij bijv. American Gods.
Dit was inderdaad een echt sprookje en hoewel ik het soms origineel vond, was het niet zo origineel als ik had gehoopt. Waardoor ik misschien een beetje teleurgesteld was na afloop, 'was dit het nou'. Maar al met al een erg plezierig boek om te lezen.

4,0
Twee weken geleden heb ik de film gezien. De film kon ik erg waarderen, maar ik had wel zo iets van "hmm, ging dit in het boek ook zo?"

Nou nee dus. De film is eigenlijk totaal anders (hoewel het verhaal globaal wel hetzelfde is). En toch zijn beide allebei erg de moeite waard. De film omdat het een fantastisch avontuur is en het boek toch vooral ook vanwege de prachtige liefdesgeschiedenis.

4,5
het boek "ster" is een boek dat je meteen meesleept in het verhaal. het is een fantasievol boek dat je elke keer weet te verbluffen met nieuwe problemen en oplossingen voor de hoofdpersonage.
mensen die niet graag lezen zullen ook geen problemen hebben met dit boek, het is zeker niet eenzijdig en is zeer onvoorspelbaar.

uiteindelijk vind ik dat dit boek toch zeker een goede 4.5/5 verdient

Spr77
Zojuist de (Engelstalige) geïllustreerde versie uitgelezen. Heel boeiend en fantasierijk. De illustraties (van Charles Vess) zijn prachtig. Wel viel me nu op dat de filmversie aardig wat plots bevat, die in het boek niet voorkomen. Maar dat maakt de film of het boek er niet minder om. Jammer dat - voor zover ik kan nagaan - de geïllustreerde versie niet in het Nederlands vertaald is. Een gemis.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.