menu

Rosy & John - Pierre Lemaitre (2013)

Alternatieve titels: Rosy | Série Verhoeven #3

mijn stem
3,58 (6)
6 stemmen

Frans
Thriller

141 pagina's
Eerste druk: Le Livre de Poche, Parijs (Frankrijk)

Jean Garnier, is een eenzame mislukkeling die alles in het leven al verloren heeft: hij heeft geen baan meer, zijn moeder zit in de gevangenis en zijn vriendin is vermoord. Om zijn ongenoegen met de wereld te delen verzint hij een dodelijk plan: zeven bommen verspreid over heel Parijs die binnen zeven dagen afgaan. Lang hoeft de politie niet naar de dader te zoeken. Totaal in shock door het effect van de eerste bom geeft Jean zichzelf aan. Zijn verzoek is simpel: de vrijlating van zijn moeder, of de dagelijkse ontploffingen zullen doorgaan. Rechercheur Camille Verhoeven staat voor het grootste dilemma uit zijn carrière: vormt Jean een bedreiging voor de nationale veiligheid of is het een zielige prutser die te veel televisieseries heeft gezien? Terwijl de inspecteur probeert te ontdekken wie de mysterieuze jongen is, tikt de tijd angstvallig door. Kan Verhoeven het leven van honderden onschuldige burgers redden?

zoeken in:
avatar van Insignificance
4,0
Bommen in en rond Parijs! Oftewel granaten uit de Eerste Wereldoorlog. En die zijn net zo instabiel als het gezinnetje waaruit degene komt, die die rotdingen links en rechts verstopt heeft. Jean Garnier is de naam. Als er iets is dat aan hem opvalt, is dat er niets is dat aan hem opvalt.

Geen indrukwekkende verschijning, bepaald niet, maar de stevigste ondervragers die Frankrijk te bieden heeft, krijgen hem er niet onder. Hij praat alleen met Camille Verhoeven. En dus is het, ter voorkoming van meer boemerdeboem, aan de grote kleine man om de psychologische duimschroeven flink aan te draaien. Een kort verhaal met een korte smeris en korte hoofdstukjes. Ze vertellen -letterlijk- hoe laat het is. Het geeft het verhaal urgentie. En het stond al bol van de dreiging.

Ik zat er helemaal in, de spanning is om te snijden, de sfeer is cynisch. Geschreven met zelfvertrouwen, branie en al wat dies meer zij, voorzien van een verpletterend einde. Pierre Lemaitre is echt voor mij. En Camille natuurlijk ook. Hij moet alleen wel wat meer naar Doudouche omkijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:16 uur

geplaatst: vandaag om 00:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.