menu

Flashpoints: The Emerging Crisis in Europe - George Friedman (2015)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Ideeƫnliteratuur / Politiek

260 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Europa was een slagveld in de eerste helft van de 20e eeuw. Friedman heeft het over ‘de 31 jaar’ van Europa: van 1914 tot 1945. De uitslaande oorlogsbrand leek daarna geblust, al hadden we nog wel decennialang te maken met een Koude Oorlog. Hoe groot is de kans op nieuwe conflicten en waar zullen die zich voordoen? Friedman zoomt in op Europa. Hij leidt ons langs de breuklijnen, die al eeuwen bestaan en tot twee wereldoorlogen en talloze andere conflicten hebben geleid. Hij laat de ‘brandhaarden’ zien die vlak onder de oppervlakte smeulen en op het punt van uitbarsten staan. Deze brandhaarden zijn net zo gevaarlijk als die aan het begin van de 20e eeuw.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
Even een tussentijdse opmerking: spreken over de oprichting van de EG zonder de vermelding van Monnet is toch een straffe toer. Zo ook het plaatsen van het EP in Straatsburg terwijl die daar maar 1 keer per maand zetelen en voor de rest in Brussel zitten.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:31 uur

geplaatst: vandaag om 19:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.