menu

Offer utan Ansikte - Stefan Ahnhem (2014)

Alternatieve titels: Zonder Gezicht | Fabian Risk #1

mijn stem
3,67 (6)
6 stemmen

Zweeds
Thriller

589 pagina's
Eerste druk: Forum, Stockholm (Zweden)

In 'Zonder Gezicht' krijgt de eigenzinnige rechercheur Fabian Risk te maken met de moord op twee van zijn oud-klasgenoten. Hij vermoedt een link met het verleden. Terwijl de politie dieper in de zaak duikt, realiseert Risk zich dat ze te maken hebben met een moordenaar die gevaarlijker is dan ze ooit hadden bedacht.

zoeken in:
4,5
Wat een geweldig boek! Van begin tot het einde spannend. Lang geleden zon fijn en spannend verhaal gelezen. Hier wil ik er zeker meer van lezen!!! Benieuwd naar z'n andere boeken

3,0
Risk is een bijzonder slechte rechercheur. Bijna de hele klas wordt vermoord inclusief hijzelf voordat hij in de gaten krijgt wie de dader is. Hij had beter met vrouw en kinderen op vakantie kunnen gaan.

3,0
Een foutje nu ik herlees, Risk wordt niet vermoord, hij overleeft de aanslag.

ZAP!
Maar hij blijft een slechte rechercheur, neem ik aan, ouwesoeur?

avatar van eRCee
Ah, ik dacht dat hij de zaak postuum wist op te lossen.

3,0
In dit eerste deel zeker. Ahnhem. Inmiddels zijn er nog drie boeken uit het Zweeds in het Nederlands vertaald, hopelijk slaat Risk in een volgend boek een beter figuur.

avatar van Shaky
3,5
Aardige thriller die net iets teveel van toevalligheden en clichés in elkaar steekt om een echte genretopper te zijn.

Elke politieagent in dit verhaal is totaal incompetent en de killer is een genie, behalve op de momenten dat het goed uitkomt voor het plot: dan maakt hij kinderlijke inschattingsfouten.

Natuurlijk verkeren alle geliefden van de hoofdpersoon op een gegeven moment in gevaar, maar komt het allemaal goed. Zoonlief kan zelfs weet ik hoelang zonder zuurstof overleven zodat er een uitgekauwd emotioneel einde aan dat subplot gebreid kan worden. Erg jammer hoor, want daardoor blijft het allemaal nogal voorspelbaar.

Toch geef ik 3,5* voor deze thriller, want het is wel een thriller pur sang: het weet te boeien en de actiemomenten zijn ruimvoldoende.

Hopelijk wordt er in de vervolgdelen iets meer aandacht besteed aan de psychotische neigingen van de zoon van Fabian. Ik snapte er niks van dat daar niet veel meer mee gedaan werd. Dat zou een fantastische invulling van dat subplot zijn geweest. We hebben al die dagboekstukken gelezen en weten op het eind dat ze niet van de killer kwamen, maar van zijn zoon. Doe daar nu iets mee! Die jongen heeft duidelijk zware problemen en is een killer in the making. Of zou één van de vervolgdelen daarover gaan? Geen idee, daar ga ik vanzelf achterkomen. .

Deel 2 t/m 4 staan zeker op de planning en ik hoop dat er daar iets minder vaak de gemakkelijke weg gekozen gaat worden door Ahnhem.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:25 uur

geplaatst: vandaag om 03:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.