menu

Hop-Frog or The Eight Chained Ourang-Outangs - Edgar Allan Poe (1849)

Alternatieve titels: Hup-Kikker | Haasje-Over | Kikkersprong | De Kikvors

mijn stem
3,20 (25)
25 stemmen

Engels
Griezel

13 pagina's
Eerste druk: Flag of Our Union (periodiek), Boston (Verenigde Staten)

De vadsige koning houdt van grappen, vooral de zogenaamde 'practical jokes'. De zeven ministers aan zijn hof zijn dan ook waarlijke grapjassen. De koning heeft ook een misvormde dwerg, genaamd Hup-Kikker, in dienst die hem amuseert omwille van zijn uitstraling en gebrek aan alcoholtolerantie. Op een dag wordt er een gemaskerd bal georganiseerd en Hup-Kikker stelt hen voor om zich als orang-oetans te verkleden om de gasten schrik aan te jagen.

zoeken in:
yorgos.dalman
Aardig niemendalletje over de wraak van een 'outsider' (een kreupele dwerg die gedwongen hofnar is aan het koningshuis) op zijn kwelgeesten.

Dit verhaal werd door filmmaker Roger Corman toegevoegd als subplotje aan diens bewerking van The Masque of the Red Death met Vincent Price als prins Prospero.

avatar van Pieter
3,0
Poe inspireerde zich naar verluidt voor het gruwelijke einde van dit verhaal bij het beroemde Bal des Ardents, een gigantisch feest in Parijs georganiseerd door Charles VI.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:49 uur

geplaatst: vandaag om 19:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.