menu

A - Michael Richan (2015)

Alternatieve titel: The Dark River #1

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel / Fantasy

480 pagina's
Eerste druk: Dantull, Seattle (Verenigde Staten)

Voor hen met de "gave' is de Rivier de plek waar ze heen gaan om datgene te zien wat anderen niet kunnen; een rijk dat tegelijk met dat van hen bestaat, vol met geesten. Er is echter een plek in de Rivier die de meest begaafden niet zullen onderzoeken: de Duistere Rivier. Het heeft de naam een plek vol kwaad en verslaving te zijn, en alleen de gekken, wanhopigen of verdorvenen wagen het er binnen te gaan. Derick was eens een smeris die, net als elke andere smeris, de vreemde en onverklaarbare dingen die zo nu en dan in zijn werk bij de politie opdoken negeerde. Nadat hij met pensioen gegaan was, besloot hij deze onopgeloste dingen te onderzoeken, en hij ontdekte een clandestiene wereld vol mensen die in staat waren met de doden te communiceren. Hoewel hij zelf niet begaafd is, vond hij een manier om de Duistere Rivier binnen te gaan, maar ook om geld te maken door contracten aan te nemen om mensen eruit en terug naar de werkelijke wereld te halen. Dit keer krijgt hij meer voor z'n geld dan waar hij op gerekend had, en het neemt hem dieper de Duistere Rivier in dan hij ooit wilde gaan. Hij komt tegenover vreemde, sadistische wezens te staan; een infectie die een routinebehandeling nodig heeft om op afstand gehouden te worden. En dan is er nog de constante dreiging van vuurstormen als hij een vrouw met een geheim begeleidt door een dreigend landschap naar haar doel in een rebels stadje ...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
Hoewel deze serie een spin-off is van de Riverserie, is dit toch van een heel ander kaliber. De River- en Downwinderseries zijn een soort soap met horrorelementen, de Dark Riverserie neigt veel meer naar dark fantasy. Ook de opzet wijkt nogal af. Beide eerdere series spelen zich af in het hier en het nu, en maken zo nu en dan een uitstapje naar de River; de Dark RIver speelt zich voornamelijk af in de River, en wel in de Dark River, een plek waarvoor iedere "begaafde" gewaarschuwd wordt er nooit binnen te gaan. Dit binnen gaan gebeurt via een soort portaal, waarvan er maar weinig zijn, en eenmaal daar dien je binnen een bepaalde tijd ook weer weg te gaan, aangezien je bij aankomst gestoken wordt door een vlieg die zijn eitjes in je legt, en als die eitjes uitkomen heb je een probleem. Dat hebben de meeste mensen die er wonen, want de Dark River is nogal verslavend, en velen komen er dan ook niet van terug.


Derick, een oud-smeris, krijgt de opdracht om een vrouw terug te halen die de Dark River is binnen gegaan. Hij vertrouwt het zaakje niet, maar neemt de zaak toch aan. Zijn wantrouwen wordt bewaarheid wanneer hij de bewuste vrouw ontmoet, en hij besluit haar met haar missie te helpen. Dit gaat echter niet van een leien dakje.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:56 uur

geplaatst: vandaag om 04:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.