menu

Nothing But the Night - John Williams (1948)

Alternatieve titel: Niets dan de Nacht

mijn stem
3,25 (6)
6 stemmen

Engels
Autobiografisch

160 pagina's
Eerste druk: Alan Swallow, Chicago (Verenigde Staten)

In dit verhaal onderzoekt Williams de impact van een vroeg-traumatische ervaring. Als kind was Arthur Maxley getuige van een gewelddadige gebeurtenis die zijn leven voorgoed zou tekenen. In ''Niets dan de nacht'' volgen we de inmiddels volwassen, eigenzinnige Arthur tijdens een veelbetekenende dag in zijn leven: de dag waarop hij zijn vader, die hij sinds die afschuwelijke nacht in zijn jeugd niet meer heeft gezien, zal ontmoeten. Het weerzien brengt Arthurs oude demonen weer tot leven.

zoeken in:
avatar van liv2
Deel 4 in de Lebowski Bookclub Reeks.

En het laatste vertaalde boek van John Williams was tevens zijn eerste....

avatar van Bassievrucht
Ik ben benieuwd of de zo kenmerkende en geliefde stijl van Williams ook hier al aanwezig is, aangezien zijn volgende boek, Stoner, liefst twaalf jaar later pas verscheen.


avatar van Shaky
3,5
Prima debuutroman maar dit boek heeft zeker nog niet de toon of stijl die kenmerkend wordt voor Williams. Af en toe krijg ik het gevoel alsof het uitzichtloze er allemaal een beetje te dik bovenop ligt, maar van de andere kant gaat het allemaal niet diep genoeg om daadwerkelijk te kunnen raken. Over het geheel genomen zit er echter genoeg in om van te genieten (bijvoorbeeld een aantal mooie beschrijvingen) en 3,5* is wel op zijn plaats vanuit mijn kant.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:58 uur

geplaatst: vandaag om 07:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.