menu

Als de Winter Voorbij Is - Thomas Verbogt (2015)

mijn stem
3,82 (19)
19 stemmen

Nederlands
Psychologisch

224 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. 'Als de winter voorbij is' is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid.

zoeken in:
avatar van liv2
****

Volkskrant recensie: Beperkt beschikbaar in tijd


avatar van Lalage
4,5
Gelukkig worden losse eindjes ook weer opgepakt en uiteindelijk vallen de verhaallijnen als puzzelstukjes in elkaar. Samen vormen de herinneringen een autobiografie van de schrijver. Het gaat over kleine ontmoetingen, over aanrakingen tussen mensen die grote invloed op hun levens kunnen hebben.

Als de winter voorbij is – Thomas Verbogt | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van Schrijverij
5,0
Wat een ongelofelijk teder boek. Met pareltjes van zinnen, die soms zo mooi zijn dat ze bijna pijn doen. Hij schrijft in dit boek gedachtes op die ik nooit bewust denk maar die er wel zijn. Gedachtes die ik nooit onder woorden gebracht heb gezien of gehoord. Ondanks de korte hoofdstukken, en het kleine formaat van het boek wordt er zoveel over menselijkheid in ten toon gespreid, wat een ongelofelijke prestatie. Mijn kennismaking met Verbogt, maar een hele aangename.


avatar van Theunis
4,0
Intieme melancholie. Flarden van herinneringen die een compleet leven beheersen. Het is knap wat Verbogt heeft gedaan. Hij brengt het leven terug tot een paar essentiële momenten die het leven van de protagonist bepalen. De korte hoofdstukken helpen de lezer dat gevoel te versterken, het gevoel dat het leven tot een aantal aanrakingen terug te brengen is, vooral als het noodlot toeslaat. Verbogt heeft niet veel woorden nodig om de lezer te raken, wordt nergens sentimenteel. Hij vraagt zich af waar het uiteindelijk allemaal om draait en beseft dat hoe broos het leven is. Maar in die broosheid schuilt een schoonheid.

avatar van MXuser
3,0
Ik vond het een saai boek. Te zweverig, te teergevoelig, ik kreeg er jeuk van.

Een vluchtige ontmoeting tig jaar geleden dat een leven bepaalt? Ukkepuk die **** *** ****** **** zal er het zijne van gedacht hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:08 uur

geplaatst: vandaag om 22:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.